A mai futamban elért negyedik helyükkel ezt a célt is elérték. Majthényiék egész héten szenzációs formában vitorláztak, négy futamot megnyertek és a többi bennmaradt futameredményük sem volt dobogósnál rosszabb. 

A mai zárófutamra északkeleti, mérsékelt, pörgölődő szélben került sor, az időhúzást elkerülendő a főrendező Fluck Bence azonnal a legszigorúbb, fekete zászlós rajteljárás mellett döntött. A sikeres rajt után feladta a leckét a megszokott sémáktól eltérően forgolódó szél, a feladvány megoldása a cseh Hruby-Houdek párosnak sikerült, akik gyakorlatilag végig vezetve nyerték meg a futamot, és ezzel feljöttek az összetett ötödik helyére.

A dobogós helyezéseken nem változtatott a mai verseny: az ezüstérmes a német Borowski testvérpár lett, a bronz a dán Bojsen-Möller unokatestvér-párosnak jutott. Az összes kiírt – összesen kilenc – futamot sikerült teljesíteni, a versenyzők által nagyra értékelt rendezést az időjárás is segítette. A két egymást követő erősszeles napon végigvitorlázott három-három futam sokak számára emlékezetes marad... 

A Spartacus Vitorlás Egylet évek óta több kategóriában is a legeredményesebb hazai vitorlásklub. Minden évben pályáznak egy-egy világverseny megrendezésére: általában sikerrel. 2017-ben Finn dingi világbajnokság, 2018-ban Laser Radial EB volt Földváron. Az idei év sikertörténete pedig a Repülő Hollandi Európa-bajnokság lett, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával és az egyleti tagok önkéntes munkájára támaszkodva rendezett meg a klub. 

Végeredmény részletesen: 

https://www.fdeuro2019.com/results 

Fotók: Cserta Gábor / Spartacus VE