Nem volt könnyű dolga a Kereked Vitorlás Klub stábjának és Verebély Tibor versenyvezetőnek, ugyanis bár az első futamon végéig kitartott a kezdetben inkább északi irányból frissülgető szél, de a második futam előtt volt egy nagy kihagyás, majd átfordult először nyugatias, majd később dél-nyugati irányba. A lényeg természetesen az, hogy a versenyrendezők jól reagáltak az időjárási változásokra, így sikerült megrendezni a valamennyi szombatra tervezett futamot. Ami biztos, hogy rendkívül impozáns látványt nyújtott a mezőny a Csopak előtti vízterületen.

A Klasszikus Kupán az Összevont, a 70-es, 50-es, 30-as, 22-es cirkáló, az Európa 30-as, a 25-ös és 15-ös jolle és a Folkboat hajóosztályok versenyeznek és emlékeznek Zenthe Ferencre, aki idén lett volna száz éves.

Fantasztikusan sikerült a szombati nap a Dragon flottabajnokságon a 7 Arts csapatának. Tenke Péter, Varga István, Szörényi Ádám trió megnyerte mind a három futamot, így az első napi gyengébb helyezések (7.0; 10.0) ellenére átvették a vezetést a Johan Anker Kupán. Jelenleg a Gömbös Loránd kormányozta Nyári Mikulás a második, öt pont hátránnyal. Amennyiben most hirdetnének végeredményt, akkor az első nap után még vezető Carpe Diem (Szűcs István) lenne a harmadik, de erről szó sincs, hiszen vasárnap is lesznek futamok, ráadásul a Nyári Mikulásnak, a Carpe Diemnek és az Indigonak (Nedbál Noel) ugyanannyi a jelenlegi pontszáma (15), így komoly csatákra van kilátás vasárnap is. A Dragon hajóosztályban ráadásul soha senkit sem lehet leírni, mindig izgalmasan alakulnak a versenyek, így még akár azok is odaérhetnek a dobogós helyezésekre, akik most még néhány helyezéssel hátrébb találhatóak.

További információk: www.kereked.hu

Fotók: Mag Andrea