A versenykiírás szerint, a helyezések tíz futam alapján dőlnek majd el, ugyanis ennyi lebonyolítását tervezi az MVSZ. Az országos bajnokság érvényességéhez négy futamra van szükség. Öt futam után a legrosszabb futameredményt kiejthetik a versenyzők, amennyiben pedig sikerülne nyolc, kilenc, vagy tíz futamot megrendezni, akkor a két legrosszabb eredmény ejthető ki.

Az időjárás előrejelzés szempontjából nagyon érdekes a helyzet, ugyanis éppen átvonul egy frontrendszer addigra, amire elkezdődik a bajnokság. Csütörtöktől visszatér a kánikula, ami nem jó előjel a szél szempontjából, ám a Kékszalag utáni napok reményt kelthetnek a vitorlázókban és a versenyrendezőkben. Bár elképesztően meleg volt, de ennek ellenére két-három napon keresztül ideális vitorlázó idő volt ugyanis a Balatonon. Sütött a nap és kellemes, néha élénk szél fújt a tavon.

A versenypályák a Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi, Tihany határolta területen kerülnek kialakításra, és up&down pályákon mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A verseny csütörtökön a megnyitóval és kormányosi értekezlettel kezdődik, az első futam tervezett időpontja: 2020.08.06., 10:30 óra.

Nevezni már lehet a VIHAR-ban, de a balatonfüredi Vitorlázeumban (8230Balatonfüred, Tagore sétány 1., a Vitorlás Étterem emeletén) lesz lehetőség a helyszínen is nevezni, 2020.08.05-én, csütörtökön 16:00 és 21:00 óra között.

Jó szelet!