Érdi Mária az olimpiai kvóta megszerzése óta nagyon keményen készül az ötkarikás játékokra. Idén dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a Kieler Wochén, ahol a világbajnok és az olimpiai bajnok mögött végzett harmadikként a magyar versenyző.

A nagyon fiatal Fehér Boróka 2016-ban kezdett Optimistben versenyezni az MVM-ben, ahol megtanulta a versenyvitorlázás alapjait. Később, Alsóörsre a BYC1912-be igazolt és 2017-2020 között minden bajnokságot megnyert a lányok között, és válogatott kerettagként Európa-bajnokságokon is képviselhette a magyar színeket.  

A férfiaknál négy jelölt van.

Berecz Zsombor, aki a 2018-ban megszerzett világbajnoki címe és olimpiai kvótája után, az idei esztendőben Európa legjobbja is lett, miután megnyerte a Gdyniában megrendezett Európa-bajnokságot Finndingi osztályban.

Vadnai Jonatán az idei esztendőben megnyerte a Laser osztály országos bajnokságát, a néhány napja zárult Európa-bajnokságon pedig a nagyon előkelő kilencedik helyen végzett.

A még mindig junior korú Németh Domonkos bronzérmes lett a Finndingi országos bajnokságon, és a fiatalok között a negyedik, abszolútban pedig a 31. helyen zárta az Európa-bajnokságot a hetven fős mezőnyben.

A mindössze 14 éves Siklósi Mór a magyar bajnokságon a dobogó második helyére állhatott fel és negyedik lett az idei ranglistán. Arra is büszke lehet, hogy kijutott az Európa-bajnokságra.

A jelöltekre 2020. november 5-ig lehet szavazni EZEN A LINKEN!

Az Év vitorlázója szavazásról röviden: Az Év vitorlázója címre felterjeszthető a vitorlázás sportágban érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportoló, aki az alábbi kritériumok valamelyikének – 2020. évben - megfelel:

  • világbajnokságon 1-3 helyezést ért el
  • Európa-bajnokságon 1-3 helyezést ért el
  • kiemelkedő jelentőségű nemzetközi versenyen az indulók létszámának első 50%-án belül ért el helyezést
  • országos bajnokságon 1-3 helyezést ért el.

MVSZ