A koronavírus-világjárvány miatt 2020-ban sajnos nem volt lehetőség a viadal megrendezésére, idén azonban ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj alkalmából. A regatta ezúttal június első hétvégéjén, Balatonföldvár központtal kerül megrendezésre.

A regatta ötvenharmadik kiadása új névadó partnerrel, az idén 90 éves, prémium nyílászárókat gyártó Internorm támogatásával jelentkezik.

„A verseny kiírásakor még érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a vízparti programok megtartására ebben az évben sem lesz lehetőség, ám profi szervezéssel és izgalmas futamokkal igyekszünk kárpótolni az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjon részt vevő vitorlázókat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes díjakkal honoráljuk” – mondta Horváth Péter főszervező.

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyben a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes karóráért. A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további hét ranglistaversenyes hajóosztály győztesei szintén egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket az Időzóna Óraszalon ajánlott fel.

A regatta vándorkupáját, a kézzel festett vázát a világhírű pécsi Zsolnay porcelánmanufaktúra készítette.

Már elindult az előnevezés az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjra, amit
a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 4-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

A nevezési feltételeket a versenykiírásban találhatják meg az érdeklődők.

További információ:

web: Mihalkovicskupa.hu
Facebook: Facebook.com/mihalkovicskupa
e-mail: info@mihalkovicskupa.hu