Ami az idei versenyt illeti, – amely egyébként a Kereked Vitorlás Klub rendezésében immár a tizenegyedik, jól mutatva a csopaki vitorlázók elkötelezettségét a klasszikus hajók és a hozzájuk kapcsolódó értékek megőrzése érdekében – ez a hétvége hoz újdonságokat is.

A Dragon osztály ismét három napos flottabajnoksággal, a Johan Anker Kupával kapcsolódik a hétvégéhez. A díj névadója kétszeres olimpiai bajnok vitorlázó (1912 Stockholm, 1928 Amsterdam), neves hajótervező, aki 1929-ben megalkotta a ma is töretlen népszerűségnek örvendő Dragont.

A három 75-ös cirkáló javaslatára idén először ők külön versenyt vívnak egymással, és így is kerülnek értékelésre az összevont cirkáló osztálytól függetlenül.

A vasárnapi záró futamot követő díjkiosztón a megszokott érmeken és plaketteken kívül átadják majd a sporttársunk, Zenthe Ferenc emlékét felidéző, a Salgótarjáni Színház által felajánlott különdíjakat is.

Hagyomány és megújulás – ez lehetne a jelszava az idén új lendületet kapott Klasszikus Versenysorozatnak, és a sorozat egyes állomásain, így Csopakon érzékelhető friss változásoknak is.

visyla

Fotó: Mag Andrea