Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarország egyetlen vízi és vízparti hajókiállítása, a Balaton Boat Show, amely felhőtlen kikapcsolódást ígér szeptember első hétvégéjére. Az egyedülálló kikötői hangulatban felsorakoznak a nemzetközi és magyar gyártók és forgalmazók legkorszerűbb hajói, legyen szó elektromos meghajtású és széllel “működő” hajókról, de bármilyen más vízi eszköz számára remek alkalom a bemutatkozásra. A vendégek pedig itt ismerkedhetnek meg az újdonságokkal is.

Persze nemcsak hajók, hanem szinte minden, a hajózáshoz köthető egyéb dolog is “fellép”: technológiai újdonságok, különböző ruházatok, kellékek, így például vitorlák. A szervezők azért is tekintetnek hídként a rendezvényre, mert a Balaton Boat Show kitűnő alkalmat teremt azoknak is a hajózással való ismerkedésre, akik eddig kevésbé érdeklődtek iránta vagy éppen nem tudták, hogyan kezdjenek hozzá.

Annak érdekében, hogy mindenki jól érezze megát és ne csak egy hajókiállításról legyen szó, a szervezők kibővítették a rendezvény területét, és a látogatók igénybe vehetik a szomszédos Hotel Marina-Port parkját is. Itt Beach Bár és Grillterasz szolgálja a kényelmet, a kikötői hangulat mellett a nagy vízparti park és a fürdőzési lehetőség is adott a látogatóknak. A legfiatalabbakra is gondolt a rendezőség: ők a gyerekszigeten játszhatnak és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

A kiállítás exkluzív autós partnere idén is a BMW Leier Autó, akinek a neve szorosan összekapcsolódik már a hajózással és a Balatonnal. Az autós cég felvonultatja a teljes modellkínálatát, az elektromos meghajtású autók mellett az érdeklődők a BMW motorokkal és Mini Cooper modellekkel is megismerkedhetnek, sőt ki is próbálhatják azokat egy tesztvezetés keretében. Az autós részleg színfoltjai lesznek a lakóautók is melyből több cég is bemutatja kínálatát.

Rápolthy Edit, a rendezvény igazgatója szerint a kiállítók is vonzónak tartják, hogy a szervezők az új helyszínek bekapcsolásával még inkább összekötötték a vízi és parti időtöltést, mivel így a hajók megtekintése mellett a kikötői hangulatot is teljes egészében átélhetik a látogatók. Jól mutatja ezt, hogy alig egy hónappal a kezdés előtt a vízi kiállítási helyek már beteltek, már csak a parton van hely a kiállítók számára. A szervezők arra számítanak, hogy a “másik” oldal is kitesz magáért, azaz látogatók száma minden eddiginél magasabb lesz. 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz mód a belépőjegyek kedvezményes elővásárlására, amely itt tehető meg:

https://balatonboatshow.hu/mep_events/balaton-boat-show/

 

Fotó forrása: Balaton Boat Show/Glódi Balázs