Az első versenynap a klasszikus balatoni, trükkös, leálló északi szélben zajlott és több rajthalasztás, pályamódosítás és hosszabb halasztásokat követően végül két futam került lebonyolításra.

A további két versenynap teljes szélcsendben telt és nem adódott lehetőség a versenyzésre, de a szélcsendes napok sem zajlottak eseménytelenül, hiszen a péntek esti fogadás keretein belül a tokiói olimpia résztvevői tartottak élménybeszámolót a résztvevőknek és az egyesület tagjainak.

A kötetlen baráti beszélgetés során az olimpiai ezüstérmet szerző Finn versenyzőnk, Berecz Zsombi mellett két fiatal tehetséges versenyzőnk, a Laser Standard hajóosztályban 18. helyet szerző Vadnai Benji, és az MVM SE Laser Radial osztályban a kiváló 13. helyen végző olimpikonja, Érdi Mári osztották meg élményeiket. A versenyzőkön kívül egyesületünk elnöke, a Finn hajóosztály futamait rendező Fluck Bence, valamint versenybírója, Böröcz Bence és a vitorlás versenyek futamait megörökítő Cserta Gábor fotós mesélték el történeteiket, tapasztalataikat. A felhőtlenül szórakozó közönségnek volt lehetősége faggatni őket érzéseikről, élményeikről és kicsit belelátni a tokiói olimpia világába. Ezúton is köszönjük a beszélgetés moderálását Halmi Zolinak a Kishamisról, a helyszín kialakítását pedig Ralovich Gábornak.

Az utolsó versenynapon a rendező reggel 8 órára hozta előre a rajtot, ami nagyszerű döntésnek bizonyult, hiszen a mezőny a 12-15 csomós keleti szélben mérhette össze tudását. Gördülékenyen, a szélerő csökkenésével teljes szinkronban zajlottak a további futamok és a fokozatosan gyengülő szélben éppen befutott a tervezett negyedik futam is, mielőtt a Balaton ismét kisimult.

A rég nem látott szoros versenyben az Országos Bajnoki címet Lukáts Ákos, a Sirály versenyzője nyerte el Németh Domonkos (THE-YKA) 2021. évi Junior világbajnok és Haidekker Elemér (MVM SE) előtt.

A junior korosztály egyre bővülő, idén már 10 fős mezőnyében Németh Domonkos (THE-YKA) győzedelmeskedett, a dobogó második és harmadik fokára Rácz Bence Zsolt (THE-YKA) és Szűcs Ábel (THE-YKA) állhattak fel.

A masters korosztály győztese szintén Lukáts Ákos (SVSC) lett, Pallay Tibor (THE-YKA) és Huszár Géza (SVSC) szerezték meg az ezüst- és a bronzérmet.

A díjakat egyesületünk fiatal junior Finn versenyzője, Sebestyén Bonifác adta át a helyezetteknek, aki idén már második alkalommal vett részt a Finn Bajnokságon és az 5. helyen végzett a juniorok mezőnyében.

Köszönjük a fantasztikus egyedi díjakat Kutassy Lászlónak és az értékes különdíjat a Monautix Kft-nek, valamint az esemény ruházatát és díjait biztosító Neostar Kft-nek.

 

Köszönjük a versenyrendező stáb és a versenybíró csapat munkáját is, akik Pay’r Egon vezetésével a feszült pillanatokban is nagyszerűen tartották a fegyelmet a vízi bíráskodás során.

 

Gratulálunk a résztvevőknek és mindenkinek köszönjük a megtisztelő részvételt!

 

https://mvmse.hu/versenyek/20/mvm-finn-orszagos-bajnoksag-2021