Ezen a héten szombaton, azaz február 5-én ismét benépesül a nyáron mindig nyüzsgő balatonlellei rendezvénytér. A balatonlellei és balatonboglári vállalkozók öt évvel ezelőtt kezdtek el közös rendezvényeket szervezni, ami azóta is töretlen sikernek örvend. A Kishegyi Kortyok és Falatok valamint a Murci Fesztivál mellett évek óta óriási érdeklődés övezi a GasztroFarsangot is. Különleges, erre az eseményre összeállított menüsorral és farsangi étel-, illetve bor párosításokkal készülnek azok számára, akik szeretnék végigkóstolni a déli partot. A kínálatban sok minden más mellett megtalálható lesz a Dél-balatoni kovászos lángos, de ezen kívül lesznek halak, vadak, és sok más finomság is. Három kategóriában lesz jelmezverseny (gyerek, felnőtt, családi) majd este egy hatalmas élőzenés bulival űzik el a telet. 

 

Résztvevő éttermek

1. Vitorlás Étterem

2. Kishegyi Cuvée - Majthényi Présház, Hegyi Borterasz, Kiscsárda 

3. Melis Étterem

4. BL YachtClub 

5. BL Delikát

7. Rock Burger Cirkusz Balatonszemes

8. Kedvesem Bisztró

9. Pócz Borbisztró

 

Résztvevő borászatok

1. Ikon Borászat

2. Hujber Pincészet

3. Konyári Pincészet

4. Garamvári Szőlőbirtok

5. Bujdosó Szőlőbirtok

6. Pócz Pincészet

7. Veszprémi Pince

8. Koltai Pince

 

Az eseményen részt vesz még a Geleta Cukrászda és a Baba Mama Birodalom.

 

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1336078203475210

Az esemény kizárólag védettségi igazolvány felmutatása mellett látogatható!

 

Mára megszokott látvány egy vitorláshajó a téli jeges Balatonon

 

A GasztroFarsang másnapján indul útnak az immár hagyományosnak mondható HidegenLégió Téli Vitorlástúra a Balatonon. Négy évvel ezelőtt a közösségi kezdeményezésre indult vitorlázáson végül öt nap alatt, összesen 6 hajó és közel 40 ember vett részt, 5 kikötőt és 10 télen is nyitva tartó vendéglátó helyet látogattak meg a résztvevők. A túra olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy nem volt kérdés a folytatás. Idén eddig 10 hajó jelezte részvételét. Nap közben rövid – de annál élvezetesebb hajózás, este vitorlázásról és a balatoni borászatról - gasztronómiáról szóló tematikus programok várják a résztvevőket.

 

Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke elmondta „Évről évre egyre népesebb a télen (is) hajózók tábora. Egyre többen használják a hajót egy-egy napsütéses téli hétvégén, de egyre többen vesznek részt a téli versenyeken is.” 

 

A túrán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata folyamatos kísérőként vesz részt. Bagyó Sándor a VMSZ vezetője a tervek szerint több mentési gyakorlatot is bemutat majd, szimulálva mit kell tenni, ha valaki a 2 fokos Balatonba esik. “Idén indítottuk útjára a Mentőmellény kampányunkat, ami télen hatványozottan nagy szerephez jut. A mentőmellény viselése és a réteges meleg ruházat mellett a hajó megfelelő felkészítése és a hajó fedélzetének a síkosságmentesítése a legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni ahhoz, hogy a téli vitorlázás valóban élmény maradjon.” mondta el a szakember. A túra Balatonlelléről indul, és érinti Szigliget, Keszthely, Balatonfenyves, Balatonfüred és Alsóörs kikötőit, majd a hajósok Balatonlellére érkeznek vissza, ahol február 12-én a Farsangi Regattával folytatódik a Téli Vitorlás Versenysorozat.