A felszerelés kiválasztása-finomhangolása, erőnléti edzés, és a siker lelki háttere. A támogató csapat összeállítása – amely nélkül nagyon nehéz ma ott lenni a vitorlásvilág élvonalában.

Minderről powerpoint prezentáció, táblázatok, grafikonok segítségével lesz szó, hangsúlyozottan azzal a céllal, hogy praktikus segítséget kapjanak azok, akik „komolyan gondolják”. Berecz Zsombort éppen konditermi edzés közben értem el telefonon.

Hol kezdődik ez a bizonyos út, ami az előadásod címe is egyben?

„Mindenki megnyugodhat, nem a kezdőtáboros sztorikkal indítok. Viszont fontosnak tartom, hogy azokról a fordulópontokról részletesen beszéljek, ahol egy-egy jó döntés közelebb vitt a sikerhez. Nem csak szöveg lesz, hanem rengeteg adatot is megosztok az érdeklődőkkel.”

Hogyan épül fel az előadásod?

„Úgy tervezem, hogy először a felszereléssel kapcsolatos ügyekről beszélek. Érdemes végigvenni azt a folyamatot, azokat a lépcsőfokokat, amelyeknek a végén összeállt az én alkatomra és vitorlázási stílusomra optimalizált gyors hajó. Aztán a fizikai felkészülésemről beszélgetek az erőnléti edzőmmel, Matics Zsolttal – itt is sok lesz a tudomány, az akár közvetlenül is hasznosítható információ. És várhatóan a végére hagyom a lelki dolgokat, hiszen, ha az ember fejben nincs rendben, önmagában nem számíthat se a fizikai képességeire, se a hajó sebességére. Itt is az eddigi karrierem ilyen szempontból döntő fordulópontjairól beszélek majd.”

 

A beszélgetés 2022. február 15-én 18 órától lesz látható a már megszokott Webinar felületén. A belépéshez szükséges linket később tesszük közzé.

Az előadás rögzített formában természetesen később is elérhető lesz a hunsail.hu-n és az MVSZ YouTube-csatornáján.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

visyla