Május 28-án, szombaton a mexikói Vallartában végetért az olimpiai férfi Laser osztály világbajnoksága. A 126 induló hat selejtező és hat döntő futamban küzdött meg a helyezésekért a helyre jellemző délnyugati termikus szelekben. Egyedül az utolsó előtti napon alakult ki nehezen az alkalmas időjárás, a futamokat végülis a tipikusnál gyengébb, forgolódó szélben rendezték meg.

Jean-Baptiste Bernaz (FRA) lett az ILCA7 világbajnok, jelentős előnnyel, szinte végig az első helyen állva - úgy, hogy az utolsó előtti futamban még egy fekete zászlós kizárást is sikerült begyűjtenie. Az ezüstérmes a ciprusi Pavlos Kontides, a bronzérmes a horvát Filip Jurisic lett.

Vadnai Jonatán helye " a top tízben" egy olimpiai osztály világbajnokságán több mint figyelemre méltó, remek teljesítmény. Azzal együtt, hogy a verseny végefelé nem tudta újra hozni a selejtező futamokban mutatott egyenletes, magabiztos vitorlázását, az elért eredmény ILCA7 kategóriában az eddigi legjobb magyar eredmény. Az - egyébként nagyon sűrű, kiegyensúlyozott - élmezőny egyik legfiatalabbja, van még rengeteg lehetősége fejlődnie a párizsi olimpiáig. Vadnai Benjamin sajnos megkapott egy, a mezőnyben terjedő vírusfertőzést (többen emiatt futamot is kényszerültek feladni), bár Benji minden futamán végigment, nem volt fizikailag teljesen rendben.

Eredmények

Kép: John Pounder

visyla