A július 5-én végetért, a Dán Királyi Yacht Klub által rendezett VOLVO 29er Európa-bajnokság során változatos időjárásban rendezték a futamokat: volt gyenge, közepes, erős szél, sima és hullámos víz, napsütés és eső. Ami egész héten változatlan volt, az a szél állandó forgása, lengése. Azok végeztek az élen, akik a szélsőséges körülmények között is egyenletes teljesítményt tudtak nyújtani. A zárónapon is a 15 csomós, napsütéses nyugati szelet egy esővel kísért "rugdosós", megerősödő északi váltotta.

Maradt meglepetés a zárónapra is: a biztosan vezető francia Goron-Clochard kettős a zárófutamban korai rajtos lett, így lecsúsztak a dobogó második fokára. Az abszolút győztes az új-zélandi Rush-Menzies páros lett. A franciákat vigasztalta, hogy ők maradtak a kontinensbajnokok és az U17 kategória győztesei is.

Tíz magyar egység vett részt az Európa-bajnokságon, a Kereked VK és a Spartacus VE színeiben. Ketten végeztek az arany csoportban: Tóth Attila és Borda Levente 20. lett, úgy, hogy futam 5. helyük is volt. Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel a 36. helyen zártak. A mieink közül négy egység az ezüst csoportban, három a bronz csoportban, egy pedig a smaragd csoportban végzett a 165 induló közül. Részletes eredményeikért lásd az összetett eredménylistát alább. A magyar 29er csapat minden dicséretet megérdemel, nagyon nehéz körülmények között álltak helyt fiaink-lányaink úgy, hogy a csapat legnagyobb része még a 16. évét sem töltötte be, azaz a mezőny legfiatalabbjai közé tartoztak. Ők elsősorban tapasztalatszerzési céllal utaztak Dániába.

Eredmények 

visyla