A november 14-21. között megrendezendő Európa-bajnokság helyszínén tartották a francia nemzeti bajnokságot, amely így gyakorlatilag az EB előversenyének volt tekinthető.

Az olimpiára készülő lasereseink, Vadnai Benjamin és Jonatán október 22-től 24-ig otthon készült konditermi edzésekkel, majd 25-én utaztak Hyeresbe. Egy edzésnapjuk volt, hogy kicsit belerázódjanak a helyi körülményekbe, majd a francia bajnokság október 27-én el is kezdődött.

Ez egy négy napos verseny volt, megtartották mind a nyolc tervezett futamot. 130 induló volt, az európai teljes élmezőny jelen volt két olimpikon kivételével.

A versenyen mindketten jól mentek, Joni 4., Benji 22. lett. Benjinek a rajtjain sok pont ment el, ezt szeretné kijavítani az Európa-bajnokságra.

Október 31-én Benji még kihasznált egy extra edzésnapot, Jonatán pihent, mert épp a verseny előtt épült fel egy kis betegeskedésből. November elsején repültek haza, néhány nap itthoni regenerálódás és erőnléti edzések után pedig irány újra Hyeres! Az olimpiai ILCA 7 osztály Európa-bajnokságáról – az egyik idei utolsó nagy nemzetközi versenyről - természetesen beszámolunk itt a hunsail.hu oldalon.