A csapat két utánfutóval és 5 hajóval vette célba a már jól ismert Circolo della Vela Anzio Tirrena (cvat.it) klubot, ahol az év elején már edzettek és versenyen is részt vettek.

Az első délután hajószereléssel telt, hiszen a szállításhoz szinte darabokra kellett szedni a hajókat. A csapat szépen dolgozott, így másnap már vízre is szállhattak.

A 2022/23-as szezon újdonsága, hogy még egy hajó csatlakozott a már meglévő négyhez, Gazdag-Hornok Janka és Litkey Trisztán ültek össze a HUN130-as hajóban.

A meglévő csapatok közül a U16 világbajnoki bronzérmes Litkey Sámsonhoz új legénység csatlakozott Gergely Apor személyében.

A PÖFF SE Nacra15 csapata természetesen nem nyaralni jött, így minden reggel tengerparti futással, jógával és nyújtással indul a nap. Hajószerelés után a szélviszonyokat figyelembe véve maximális időt töltenek a srácok kint a vízen.

Első nap gyengébb szél fújt, így 2 órát voltak csak kint, majd erősebb szeles időben 5,5 óra intenzív edzés következett egy kis ebédszünettel.

Hajóvezetést gyakorolnak, hosszúakat mennek a srácok, a tengeri viszonyok csak Jankának és Apornak újak, a többiek már rutinosak.

A csapat februárban és márciusban is visszatér majd Anzioba, hogy folytassa a téli edzőtábor-sorozatot.

Szöveg és kép: Litkey Zsuzsi