Ketten vannak, ugyanis Vadnai Benjamin - bár benevezett - kiújult bokasérülése miatt végül nem indult, idehaza megkezdte az orvosi kezeléseket. Jobb is így, hiszen a Hyéres-i Francia Olimpiai Hét és Világkupa verseny első két napja minden volt, csak nem pihentető. Míg a regatta előtti héten szinte a teljes mezőny 12-15 csomós szelekben edzett, a rajt előtti éjszaka bejött a misztrál. Nem volt annyira erős, mint várták, de a 20-25 csomós alapszél és a 30 csomós erősödések, mindehhez az öböl rövid és meredek hullámai alaposan próbára tették a mezőnyöket. Sok volt a borulás, és még a legjobbak közül is - ha kifogtak egy kemény pöfföt - sokan értékes helyeket vesztettek a hajó felállításával.

 Az ILCA mezőnyökben a hétfői és keddi tomboló misztrál után láthatóan a nagyobb testsúlyú, erős szeles versenyzők foglalták el a tabella elejét. Szerdára csökkent a szélerő, maradt még az eddigi nyugati irány, de a 10, maximum 18 csomós szél már nem okozott gondot a versenyzőknek. Holnaptól a döntőkre kerül sor, új szélirány mellett, a csütörtökre ígért délkeleti szél 10-17 csomós sebességgel fúj majd a meteorológusok szerint.

A kicsit konszolidáltabb szél általában kedvez lasereseinknek. Érdi és Vadnai is javítani tudtak kedd délutáni eredményükhöz képest. Érdi Mári az igen kiváló 9. helyen került az arany csoportba a 94 hajóból álló ILCA 6 mezőnyben. Az ő erős szélben nyújtott teljesítménye is kifejezetten imponáló. Jó eséllyel küzdhet a szombati, április 29-i éremfutamban való részvételért.

 

Vadnai Jonatán eddigi szereplése is nagyon biztató: a 155 hajóból álló nagyon szoros ILCA 7 mezőnyben pillanatnyilag a 19. helyen áll, egyenletes teljesítménye figyelemreméltó: egy kiejtett 17. helye van (az első futamban, a tomboló misztrálban érte el), a többi egy 11. hely kivételével mind tízen belüli. Ha marad a középszél - és a meteorológusok ezt ígérik - tovább javíthat, és akár még az éremfutamba is bekerülhet. Erre a papírforma szerint mindenesélye megvan, hiszen jelenleg ötödik az ILCA 7 világranglistán...

A két olimpiai ILCA osztálynak 10 futamosra írták ki a versenyt, a hölgyek eddig hat, a férfiak öt futamot teljesítettek. A szombati éremfutam lesz a 11., a ráadás az első tíz helyen álló versenyzőnek. 

Két magyar iQFOiL versenyzőnek is szurkolhatunk, nekik 25 futamos a verseny. Az eddigi kilenc futam alapján Sánta Bence 18., Bors Máté 19. a 21 induló közül.

Eredmények:  https://sof.regatta.ffvoile.fr/en/default/races/race-resultsall 

visyla