Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni évről évre – továbbra is ez a szervezők célja, a töretlenül fejlődő Mihálkovics Kupával kapcsolatban. Idén ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje Balatonföldváron az 55. Mihálkovics Kupa – Szerszámoutlet Nagydíjon.

A 2023-as jubileumi regatta névadó szponzora, az ország egyik legnagyobb szerszámáruháza, -webáruháza a Szerszámoutlet, mely a nagy múltú versenyen keresztül kívánja hangsúlyozni a sportág iránti elkötelezettségét.

Az elmúlt hónapok megfeszített szervezőmunkájának és elkötelezett támogatóinknak köszönhetően ismételten exkluzív versenyt tudunk rendezni, ahol a sportértékű vitorlázás mellett a parti kísérőprogramok is színvonalas és maradandó élményt nyújtanak az indulók számára. Kiemelkedő társasági eseményként fontosnak tartjuk a vízparti szórakoztatást, a minőségi vendéglátást és díjakat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes nevezési ajándékokkal és díjakkal honoráljuk. Külön öröm számunkra, hogy évről évre dinamikusan növekszik az indulók létszáma, az előzetes visszajelzések alapján rekord számú nevezőt várunk idén.” – mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője.

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további tizenhárom ranglistaversenyes hajóosztály győztesei egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket a PULSAR óramárka magyarországi képviselete ajánlott fel. A regatta támogatói jóvoltából az egyes kategóriák dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák majd a szervezők.

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes PULSAR karóráért.

 

Előzetes visszajelzések alapján több mint 150 hajó nevezésére számítanak a rendezők.

A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, tombolasorsolás értékes nyereményekkel, majd vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat Balatonföldváron a kikötőben.

Már elindult a nevezés az 55. Mihálkovics Kupa – Szerszámoutlet Nagydíjra, amit
a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 9-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.