Az extrém hideg és szeles csopaki EB körülményein felkészült finn masters csapat szinte terápia jelleggel várta a langymeleg görög nyarat a kellemes csobogó szelekkel.

Az elvárás félig teljesült is, a langymeleg görög nyár valóban jelen volt az eseményen. A VB-t szervező csapatnak sikerült Görögország legszélcsendesebb zugát megtalálnia, ugyanis az 5+1 napos versenyen összesen 4 futamot tudtunk vitorlázni. De hogyan?!?!

Idén a hazai sekély tavak hősei fűzték be a filmet a 150 fős nemzetközi mezőnynek, Székely Tonó Orfűről abszolút 4. helyezésével GGM világbajnok lett, míg Kántor Zsiga Fertőről abszolút 6. helyezéssel Masters 2. lett. Lukáts Ákos Agárdról abszolút 9. helyezéssel tanította kesztyűbe dudálni a külföldi veteránokat. 

A fenti számok alapján egyértelműen elhoztuk a legeredményesebb nemzet díját a versenyen.

Maga az esemény görögös precizitással zajlott: 3 fa rámpa a homokban, 4 vízcsap a hajómosásra, 150 hajó egy mezőnyben…

A meglehetősen gyenge szél egy nap kivételével szinte hasznavehetetlen volt, viszont meglepően erős áramlás okozott fejtörést a résztvevőknek. Általában a lúv rajt fizetett, ha valaki itt ki tudta verekedni magát a káoszból, az elkoppintott jobbra, majd innen megpróbálta megtalálni a layline-t. Ez persze nem egyszerű feladat a 150 fős mezőnyben, akinek sikerült, az a parton egyből lottószelvényt is vehetett.

A parton valóban hibátlan volt a szervezés, a kocsma minden percét élveztük.