Kemény verseny vár a magyar EB válogatottra - legalábbis ha hinni lehet az időjárás előrejelzésnek. A kezdeti 36 fok az utolsó napokra 41 fokig emelkedik, a szél egész héten északi-északkeleti irányból, mindössze 2-3 csomós sebességgel fúj majd. Az edzők - Szalontai Bence és Takácsy Lilla - szerepe nagyon fontos lesz a megfelelő táplálkozás, folyadékbevitel megtervezése és a fiatalok futamok közti hűtésének megszervezése területén. 

A csapat tagjai (rajtszámok szerint emelkedő sorrendben): Szaplonczay Panna, Dávoti Tamara, Pour Máté, Varga András, Verebély Nadin, Vágó Mátyás és Gereben Barnabás.

A versenyt a nagy hagyományú, 1931-ben alapított Nautical Club Thessaloniki rendezi a klub kikötője előtti vízterületen. Összesen 10 futamosra tervezik az Európa-bajnokságot. Július 17-én hétfőn kerül sor az első futamokra, az első három nap a kvalifikáció jegyében telik. A döntőket csütörtökön és pénteken tartják, 21-én pénteken lesz a díjkiosztó is. Fiú és lány kategóriában osztják a kontinensbajnoki érmeket, a fiúk és a lányok külön is versenyeznek majd. 

A verseny honlapja: https://2023europeans.optiworld.org/en/default/races/race

Fotó: Konstantinos Tsiaousis, Pallagi Ágnes

visyla