Magyarországot továbbra is csak egy egyesület képviseli a nemzetközi versenyeken a legtechnikásabb utánpótlás osztályban. A PÖFF SE versenycsapata a tavalyi Nacra 15 Világbajnokságról két bronzérmet hozott haza, amely kiemelkedő teljesítmény a nemzetközi szinten is legfiatalabb csapattól.

Az idei Európa-bajnokság PÖFF SE versenycsapata:

HUN020 Dardenne Naia-Moore Liam

HUN130 Litkey Trisztán-Gazdag-Hornok Janka

HUN232 Illinger Péter-Illinger Petra

HUN234 Kutas Fülöp-Kolcsár Csenge

HUN299 Litkey Sámson-Balogh Levente

 

A Litkey Árpád által vezetett PÖFF SE szerény körülmények között végez kimagasló szakmai munkát Balatonudvari-Fövenyesen. Az évente több száz gyermeket fogadó egyesületben egyedülálló oktatási módszerrel dolgozunk, melynek sikeressége, eredménye már a versenycsapatunk teljesítményében is megmutatkozik. Tavaly az összes hazai versenyünket megnyertük, és ez 2023-ban is egyelőre hasonlóan alakul, hiszen a Nacra Kupát, a High Performance Grand Prixt is megnyertük, vezetjük a ranglistát.

A Nacra15 osztály a Nacra17 olimpiai hajóosztály nevelőhajója, nemzetközi terepen magas szintű versenyzőkkel találkozunk, ahol több éves, folyamatos munkánk miatt már nem idegen a magyar zászló a vitorlákon. Örülnénk, ha a Katamarán Sulis versenyzők közül, ahol 10 Nacra15 egység van, lenne legalább egy olyan, aki a nemzetközi versenyzésben részt vesz. Van remény, hiszen EB bronzérmes volt tanítványunk, Egervári Marcell már a Katamrán Suliban vitorlázik, tovább víve a PÖFF SE-ben megszerzett tudást.

A PÖFF SE-ben már elindult a munka Nacra17 foil osztályban is, hiszen a komolyabb Nacra15-ös versenyzők Nacra17-ben folytatják a menetelést az Olimpia felé. Egyelőre csak ismerkedünk a Nacra17 foil-lal, de elmondhatjuk, hogy nagyon tetszik a srácoknak a „repülő üzemmód”!

Szöveg és kép: Litkey Zsuzsi / PÖFF SE