Vadnai Jonatán (a balatonfüredi BYC versenyzője) az ILCA7 (Laser) hajóosztályban a Word Sailing által jegyzett hivatalos nemzetközi listán folyamatosan a TOP 10-ben szerepel. Ismert, hogy a Magyar Vitorlás Szövegség hibájából ugyan lemaradt felkészülésben is rendkívül fontos olimpiai tesztversenyről, de sportolóként töretlenül ment előre célja felé és most a Hágai VB helyszínén várja, hogy újra megmérkőzőn a nemzetközi mezőnnyel. Az elmúlt hónapban több hetet edzett a holland vizeken a VB helyszínén. A hazai vitorlázó élet tagjai most szurkolnak érte, hogy Hágából elhozza a kvalifikációhoz szükséges eredményt és netán egy újabb VB érmet is Magyarországnak.

Mondhatjuk tehát, hogy a fiatal sportoló eredménydús hónapokkal a háta mögött menetel tovább, - nem titkolt célja felé, - a 2024. évi nyári olimpián való részvételhez. E céljáért szurkoljunk most neki, együtt a Hágai Világbajnokságon augusztus 10-20 között.
A sportoló ez évi eredményei közt van a most rajtoló Hágai VB előversenyeként emlegetett, azaz elővilágbajnokságként hívott North See Regatta, amelyen bronzérmet nyert. Ez az eredmény a most rajtoló „éles” világbajnokság tekintetében roppant biztató. Az is, ahogy ez évben a francia Semaine Olympique Française (SOF) Hyères világkupán szerepelt, ahol szintén az előkelő első 10-ben végzett. A világbajnokságon erős nemzetközi mezőnyben fog versenyezni olyan kiválóságok mellett, mint Tokió olimpiai bajnoka, Matt Wearn és az ezüstérmes Tonci Stipanovic, akik a mostani világbajnokságon és várhatóan a 2024. évi olimpián is riválisai  lesznek majd Jonatánnak.

Tehát a 2023. évi eredmények, csak úgy, mint a korábbi EB és egyéb nemzetközi versenyeredményei megalapozzák a reményt arra, hogy hogy fiatal élsportólónk a Hágai világbajnokságon is további sikereket érjen el. A cél az, hogy vb-n már magabiztosan szerezze meg a 2024. évi Nyári Olimpiai kvalifikációt. Így egy év múlva fiatal balatoni vitorlázóként hazánkat, Magyarországot képviselhesse a Franciaországban megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékokon.
A vitorlás társadalom szeme tehát továbbra is bizakodva tekint Jonatánra, sokan benne látják a következő olimpiai érem esélyét a magyar vitorlássportban. A versenyző, eddigi eredményei és életkora miatt a következő, sőt még azt követő olimpián is képes lehet a sikeres szereplésre.

Vadnai Jonatán edzése Hágában:

A verseny eredmény listái itt várhatóak: https://thehague2023.sailing.org/notice-board/
Egyéb információk a világbajnokságról itt: https://allianzsailingworlds.com/competitor-information/
Vadnai Jonatán közösségi média csatornái, több infóval és képekkel itt: https://www.facebook.com/vadnaijonatan és itt: https://www.instagram.com/vadnaijonatan/?hl=hu