Kezdjük az olimpiai női dingi, az ILCA 6 arany csoportjának versenyeivel, hiszen itt Érdi Mári egészen fantasztikus teljesítményt nyújt, folytatódik a sikerszéria a selejtezőkhöz képest sokkal nehezebb csoportküzdelmek első napján. Ma egy 17., és egy 4. helyet szerzett, az előbbi eddigi (messze) legrosszabb futameredménye, ezt már kiejtheti. Így öt ponttal vezet a második helyen álló belga Plasschaert előtt, megelőzve olyan ellenfeleket, mint a tokiói olimpia aranyérmese és a 2022-es Európa-bajnok dán Rindom, vagy mint a háromszoros olimpiai érmes, idei Európa-bajnok holland Bouwmeester. Az ötödik futamban becsúszott egy rosszabb helyezés, de mindenképpen a klasszis biztos jele, hogy ebben a sűrű és nagyon erős mezőnyben rögtön utána egy negyedik hely került fel a listára. Mári talán élete legjobb formájában van, csak így tovább!

Nem egyszerű a szél, ez a férfi ILCA 7 délelőtti rajtjának folyamatos halasztgatásán is látszott, végül 15 óra után sikerült elindítani az ötödik futamot, ebben a csúszásban már persze a visszalőtt rajtok is beleszámítottak, végül fekete zászlós szigorítással indult el a 138 hajóból álló mezőny 12-14 csomós északi szélben. Vadnai Jonatán az ötvenedik hely tájáról küzdötte fel magát a harmincnegyedikre, hatalmas küzdelem volt ez az előrelépés is a nagyon tömör arany csoportban. Aztán a hatodik futamban egy hatodik hellyel ismét helyreállt a világ rendje. Összetett 17. helye továbbra is olimpiai kvótát ér.

Bátyja, Vadnai Benjamin a mai futamokban 32. és 39. helyen futott be, ezzel pillanatnyilag a mezőny első harmadában, az 51. helyen áll.

A világbajnokság honlapja: https://thehague2023.sailing.org/

Youtube videó tudósítások: https://www.youtube.com/@WorldSailingTV

Nyomkövetés (olimpiai osztályok): https://worlds2023.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=03b11a50-8446-43e9-878c-6cb60dc75715

Kép: Sailing Energy

visyla