A harmadik versenynapot a versenyrendezőség parti halasztással kezdte, majd 13:00-kor a pályaterületen folyamatosan mért bíztató szélviszonyokra építve Peter Lübeck, a verseny dán főrendezője kivezényelte a mezőnyt a vízre. A pályát 5-5,5, csomós keleti szélre építették és egyből a legszigorúbb, fekete lobogó alatt került sor a rajteljárásra. Erre az időhiány és a korábbi napok tapasztalatai miatt volt szükség. A futam folyamán a szélerő folyamatosan csökkent, ezért rövidített pályát vitorláztak a versenyzők.

A mai rövidített futamot a Alexandros TAGAROPOULOS által kormányzott Hellenic Police (GRE 751) nyerte, második helyen a Budapest Wedding (HUN 64) futott be Bajusz ANDRÁS kormányzásával, a harmadik pedig az USA-ból érkezett Kurt Dammeier lett Amuse Bouche nevű egységével.

 

A tikkasztó napot az Eb kiemelt támogatója a Quantum Sails futamok utáni Aprés Sailing sör partyja enyhítette a parton. 19:00 órakor a rendezőség Gála vacsorával kedveskedik a versenyzőknek és a rendezőknek.

A negyedik, és egyben utolsó előtti versenynapon, augusztus 26-án 10:00 órakor tervezik az első futamot és ha a szélviszonyok engedik, akár 4 futam is lehet.

 

https://www.sailwave.com/results/sailingbyc/j24_ec_2023.htm