Csopakon a Procelero SE rendezésében zajló kalóz Európa-bajnokság harmadik versenynapján két futamot tudtak teljesíteni a versenyzők, igaz, ezzel együtt az első naphoz hasonlóan hosszú és nehéz napot zártak. A reggeli őszi keleti – amely nem szívódott fel 11 óra tájban – nagyon bíztatónak tűnt. Nem is habozott a rendezőség és a tervezett időpontban el is rajtolt az EB harmadik futama a kezdetben 50 fokról fújó, 7-8 csomós szélben. A kezdetben stabilnak tűnő szél a második cirkáló szakaszra balra fordult, ám a versenyrendező résen volt és pontosan követte a változást, így a mezőny a második cirkólászakaszt már 35 fokra helyezett tengelyen kezdte. A futamot a végig vezető magyar Sallai Gábor-PayrAnna kettős komoly előnnyel nyerte, és nagyot javítottak az összetett helyezésükön.

 
Rövid várakozás után indult a következő menet, amellyel már érvényessé vált a kontinensbajnokság. Erre a futamra tovább fordult a szél, í pályatengelyt így 30 fokra tették a rendezők és némiképp csökkent az ereje, a mezőny 6-7 csomós szélben rajtolt, ami ki is tartott a futam végéig. Az első cirkálószakasz végén a HUN-9 számú hajó ért fel elsőként Szentpéteri Ádámmal a kormánynál, őket egy német egység követte, majd Sallaiék jöttek. A második körben annyiban változott a sorrend, hogy Szentpéteriék egy helyet visszaestek, a harmadik helyen futottak célba. Az összetettben ezzel Sallaiék álltak az élre.

A harmadik futam rajtjára tovább gyengült a szél, így valamivel rövidebb és 30 fokra helyezett tengelyen vágott neki a mezőny a versenynek. A szélerő fokozatos további gyengülése miatt a második cirkáló szakaszt tovább kurtította a rendező, sőt, később pályarövidítést is elrendelt, de az első három befutó egység után teljesen felszívódott a szél, így Sipos Péter a futam félbeszakítása mellett döntött.

Ezt követően a partra távozott a mezőny, majd hozzávetőleg másfél óra várakozás után ismét vízre szálltak az egységek immár délnyugati szélben. A rendező csapat gyors pályatűzését követően (225 fok, 5-6 csomó) ismét nekivágott a mezőny az ötödik futamnak, ám két fekete zászlós általános visszahívást követően az első cirkáló szakasz közepén a szél felszívódása miatt ismét előkerült az „N” zászló, így a mezőny két futammal zárta a napot.

A mezőny élén a magyar Sallai-Payr kettős áll, őket a német Thoroe-Berndt kettős és az ugyancsak német Billerbeck-Raithel csapat következnek. A részletes eredményeket itt lehet nézni.