Az Európa-bajnokság második napján egyetlen értékelhető futamot sem sikerült lefutni szélhiány miatt, így a február 20-i harmadik napra, reggel 9 órai rajttal, minden osztálynak három futamot tervezett a rendezőség. A délelőtt azonban ezúttal is parti halasztással telt, és csak 14 óra után kerülhetett sor az első rajtokra - ezúttal is gyenge szélben.

A női olimpiai ILCA 6 mezőny ma a harmadik kvalifikációs futamát fejezhette be, Érdi Mári (MVM SE) folytatta egyenletes, kiváló versenyzését, két harmadik és egy ötödik helyével pillanatnyilag a harmadik helyen áll a 107 hajóból álló mezőnyben.

A férfi olimpiai ILCA 7 hajóosztály számára a harmadik napon sikerült először futamot rendezni, két kvalifikációs menetre futotta a szélből és az időből.

Kétszeres olimpikonunk Vadnai Benjamin (BYC) remekelt: a második futamot megnyerte, az elsőben pedig hetedik lett, ezzel a második helyen áll a 136 fős mezőnyben.

Öccse, Vadnai Jonatán (BYC) 14. és 21. helyével most 52.

A görög tengeri meteorológiai szolgálat szerdára is hasonló gyenge északkeleti szelet ígér, mindenki abban bízik, hogy az újabb futamokkal lezárható a kvalifikációs sorozat.

Eredmények: https://2024-senior.eurilca-europeans.org/results/

A verseny honlapja: https://2024-senior.eurilca-europeans.org/

Élő közvetítés a futamokról:  Live Streaming by the Hellenic Sailing Federation

Kép: Matias Capizzano

visyla