A 2021-ben életre hívott Steering the Course 2024-ben is jelentkezik, idén az olimpiát helyezve a középpontba. A World Sailing a vitorlázók, edzők, versenybírók és adminisztrátorok olimpiai útját mutatja be, valamint azt, hogy karrierjük és útjuk hogyan keresztezte egymást az olimpiai játékokkal. Ezzel párhuzamosan a World Sailing lehetőséget kínál az MNA-k, klubok és osztályszövetségek számára, hogy pályázzanak támogatott edzői tanfolyamokra és versenybírói tanfolyamokra, hogy több lehetőséget teremtsenek a sportágban. 

"A Steering the Course célja, hogy még több nőt ösztönözzön a vitorlázásra, és lehetőséget biztosítson a sportág fejlődéséhez és a vitorlázás világszintű fejlődéséhez szükséges képesítések megszerzésére" - mondta Fiona Kidd, a World Sailing nemzetközi fejlesztési vezetője. A WS ezt a rendezvénysorozatot is felhasználva a vitorlásklubokat, központokat, nemzeti és osztályszövetségeket arra is ösztönzi, hogy olyan tevékenységeket szervezzenek, amelyek több nőt és lányt ösztönöznek a vitorlázásban való részvételre.

A magyarországi rendezvényt a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) koordinálja, a kampány keretében a szövetség tagszervezetei, a hazai klubok, vitorláskikötők kikötők csatlakozhatnak az egyhetes eseménysorozathoz, a World Sailinggel közösen népszerűsítve a vitorlázást. Ehhez a World Sailing által küldött anyagok segítségével javaslatcsomagot készít tagszervezeteinek, hogyan vegyenek részt az STC programban, valamint megjelenést biztosít online felületein a klubok által készített interjúknak/cikkeknek. 

Az STC keretein belül ebben az évben két fesztivált rendeznek, az első a Föld északi féltekéjén egy időben2024. május 17-től május 26-ig tart a tervek szerintA vitorláshét célja kettős: bemutatni a női vitorlázókat, edzőket, versenyrendezőket, a sportággal kapcsolatos tevékenységet végzőket (például, kikötővezetőket), valamint népszerűsíteni a sportágat a nők körében. A második fesztivál ősszel, szeptember 27. és október 6. között tartana. 

A májusi fesztivál alatt a magyarországi versenynaptár alapján 12 versenyt (ezek közül 7 ranglista versenyt, mint például a Pünkösdi Regattát, a Kereked Ifjúsági Kupát vagy a Kenesei Szezonnyitó ODT I.-et) rendeznek. 

A Magyar Vitorlás Szövetség a tagszervezeteinek támogatásán túl a június 2-i záróeseményként nyílt napot tervez egy női vitorlázók részvételével egybekötött versennyel. 

A hivatalos honlap az alábbi linken elérhető: World Sailing - Steering the Course 2024 

csl