Milyen a hangulat Marseille-ben?

Mindenki nagyon várja már az olimpiát. Egy ’picit’ távol vagyunk az ötkarikás forgatagtól, de ezt nem tartom problémának. Májusban és júniusban is volt alkalmam rendszeresen edzeni az olimpiai pályán. Akkor még Marseille nem azt az arcát mutatta, mint amilyennel most találkozunk. Nem volt annyira meleg, és a szél sem olyan volt, mint amilyen várhatóan a játékokon lesz. Most azonban összeállt az egész. Meleg van, és a szelet is megkaptuk...

Ez lesz a harmadik olimpiád. Mennyit változtak az elvárások magaddal szemben az olimpiai ciklusok során?

Rió volt az első. Olimpiai újoncként sikerült futamot nyerni, azt hiszem akkor sokan felkapták a fejüket erre. Tokióból érmet szerettem volna hazahozni, ez akkor nem sikerült, de ezek mind-mind egy nagyon fontos tanulási folyamatnak az állomásai voltak. Most itt állunk a rajt előtt, és tudom, hogy mi történt az elmúlt olimpiai ciklusban. Sikerült vb-aranyat nyerni, Európa-bajnokságon győzni, és vezetem a világranglistát. Mindent egybevetve, bármi megtörténhet egy olimpián. Csak magamra koncentrálok. Úgy gondolom, hogy a munkát már elvégeztük.

Milyen taktika vezethet sikerhez Marseille-ben?

Az edzőmmel Enrico Strazzerával futamról futamra gondolkodunk. Egyáltalán nem érdekes bizonyos szempontból, hogy egy-egy versenynap végén ki áll az összetett élén. Lépésről lépésre kell összerakni az olimpiát.

A párizsi olimpián a vitorlás versenyeket július 28. és augusztus 8. között rendezik meg. A helyszín Franciaország legnagyobb kikötővárosa, Marseille lesz.  

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás