Hosszú idő után rendezett újra kishajós ranglistaverseny Magyar Vitorlás Szövetség, ezúttal az Optimist osztály kérésére írtak ki ranglistaversenyt egy héttel a Kékszalag utánra. A 9 futamra kiírt versenyre 81 versenyző nevezett.

Annak ellenére kKedvezőnek mutatkozó előrejelzések közepett szállt vízre a mezőny ugyanis az első napraonhogy északi, erejében kitartó és irányában sem nagyon változó szelet jósoltak, mert a prognosztizáltakózisok erejében kitartó és irányában sem nagyon változó áramlást mutattak. Így is lett, 14-20 csomós 330-350 fok között szélben kezdődött a kikötőtől kellő távolságra kitűzött pályán az idei harmadik OP ranglistaverseny. Az első nap aztán igazi örömvitorlázássá változott, a mezőnyök nagyjából „leszögelt” szélben gyors egymás utánban teljesítették az aznapra kiírt három futamot és délután kettőkor már csaknem az óvási határidő is lezárult. 

A második napra a versenyrendezőség akár 4 futam megrendezését is kilátásba helyezte a reggeli edzői megbeszélésen. Klasszul indult a nap, az előző futamokhoz hasonló optimális körülmények között zajlott a negyedik futam. Ezt követően azonban „visszanyerte eredeti formáját” a füred alatti északi szél, elkezdett gyengülni és ezzel együtt forgolódóssá is vált. A változás elejébe – igaz, néha-néha már ki-kihagyó szélben - még belefért egy korrekt menet, aztán kezdődtek a rajtgyakorlatok, nem volt 5 perc, amiben legalább egy rendes rajt el tudott menni. 4-5 próbálkozás után a versenyvezető véget vetett a zsákutcás időtöltésnek és két futammal lezárta a napot. 

A verseny zárónapjára eleve nem mondtak túl sok bíztatót, a mezőny a parton várta, hogy kialakuljon valamilyen használható időjárásszél. Nagyjából délben aztán meg is jelent, Öreg-Tihany magasságában először délkekeltről, majd délre fordulva a használhatónak tűnő szél. A rendező több lépésben egészen a tihanyi csőig vitte a pályát, ahol már klasszkitűnő, 6-9 csomós 220-230 csomós szélben újabb két futamot sikerült tartani. Így a kiírt 9 futam közül 7 reális menettel zárta a tavalyihoz képest is némileg megfogyatkozott opés mezőny a harmadik ranglistaversenyét. 

A szervezők és rendezők nevében is gratulálunk a helyezetteknek!

Serdülő leány: 

  1. helyezett: Varga Petra (BYC) 
  2. helyezett: Széll Emma (SVE) 
  3. helyezett: Várady-Szabó Janka (BYC) 
  4. helyezett: Litkey Cecília (BYC) 
  5. helyezett: Kristóf Luca (PRO SE) 
  6. helyezett: Ainslie Zoé (KEREKED) 

Serdülő fiú: 

  1. helyezett: Flesch Áron (BYC) 
  2. helyezett: Haudek Matteo (SVE) 
  3. helyezett: Figus Barnabás (PRO SE) 
  4. helyezett: Dergács Domonkos (KEREKED) 
  5. helyezett: Zsidai Konrád (THE-YKA) 
  6. helyezett: Kerti Kurszán (KYC) 

Ifjúsági leány: 

  1. helyezett: Zsidai Anasztázia (THE-YKA) 
  2. helyezett: Dávoti Tamara (BYC) 
  3. helyezett: Verebély Nadin (SVE) 
  4. helyezett: Németh Abigél (AVKE) 
  5. helyezett: Németh Natália (BYC) 
  6. helyezett: Szaplonczay Panna (AVKE) 

Ifjúsági fiú: 

  1. helyezett: Márton András (BYC) 
  2. helyezett: Csalló Bulcsú (PRO SE) 
  3. helyezett: Téglás Donát (AVKE) 
  4. helyezett: Vágó Mátyás (SVE) 
  5. helyezett: Varga Mihály (SVE) 
  6. helyezett: Siklósi Lóránt (AVKE) 

A részletes verseny eredmények IDE kattintva elérhetők, míg a verseny fotó GALÉRIÁJA elérhető az online hirdetőtáblán.