Dani BarbaraA kedves fiatal hölgy már 2001 óta a szervezetnél dolgozik, és négy éve irányítja az ott folyó munkát.  Beszélgetésünk nem titkolt célja, hogy a vitorlázók számára is közelebb hozzuk azokat az eseményeket, lehetőségeket, melyek jól kiegészíthetik a hajózást a viharos, vagy éppenséggel szélcsendes napokon.

Tapasztalatból tudom, hogy a vitorlázók, akik szinte kivétel nélkül szerelmesei a Balatonnak, mennyire tájékozatlanok a tó környéki településeken látogatható eseményekről. „A gazdasági válság hatásai szinte alig érzékelhetőek a Balaton idegenforgalmában, pontosabban olyan egészséges átstrukturálódás következett be, mely során jelentősen nőtt a magyarok által lekötött vendégéjszakák száma, és örvendetesen fejlődött a minőségi turizmus, az értéknövelt szolgáltatások iránti igény" - tudom meg Dani Barbarától, aki egyúttal ígéretet tesz, hogy a jövőben a Porthole rendelkezésére bocsátja a régió aktualizált eseménynaptárát, megkönnyítve olvasóink tájékozódását.

Bár rendszeresen nem vitorlázik, mégis meglepően jól informált a sportág legfontosabb eseményeiről. „Mind több nagy nemzetközi verseny öregbíti a Balaton jó hírét, de az, hogy a világ talán legpatinásabb, legrangosabbnak tartott hajóosztálya, a Dragon Magyarországon tartja Európa-bajnokságát, abban nem csupán a sikeres sportdiplomácia és a tó földrajzi adottságai, hanem minden bizonnyal a Balaton idegenforgalmi vonzereje is szerepet játszhatott."

Fontosnak tartja, hogy a hobbihajósok, a vízi túrázók számára olyan célpontokat kínáljon, mely tovább erősíti kötődésüket a tóhoz. Szeretné, ha mind többen ismerkednének meg a régió rejtett szépségeivel, mely talán a környező kilátóhelyek megismerésével válhat teljessé.