Caprrine kupaNoha az időjárás nem éppen a tökéletes vitorlázáshoz illő oldalát mutatta, s a három nap alatt esőből jócskán kijutott a résztvevőknek, mégis öt, illetve a 420-as osztály számára hat kitűnő futamot sikerült lebonyolítani, változatos szélviszonyok között. A nyitó nap élénk széljárását szombaton közepes, majd leálló , vasárnap pedig   teljes szélcsend követte. Az első két nap leforgása alatt öt kitűnő futamot sikerült lebonyolítani az öt osztály 134  versenyzője számára, s a rendezőség az utolsó napon is mindent megkísérelt, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyokból a lehető legtöbbet hozza ki. Hosszas parti várakozást követően röviddel az időlimit lejárta előtt elrajtoltatott még egy utolsónak vélt futamot, ám azt csupán a 420-as osztály versenyzői tudták teljesíteni, a többiekét a leálló szél miatt érvényteleníteni kellett. Nem csupán a remek futamok, hanem az esti programok, zsíroskenyér és pizza party, valamint a tombola és a díjkiosztó értékes ajándékai is színesebbé tették a hétvégét az ifjúság számára.

Caprine kupa420-as hajóosztályban magabiztos győzelemmel zárta utolsó 420-as regattáját az újdonsült bajnok páros Péch Fanni és Héjj Eszter, akik a versenyt követően 470 osztályban folytatják pályafutásukat. Laser radiálban, - ahol sajnos a napokban Balatonfüreden zajló laser standard bajnokság miatt a vártnál kevesebb versenyző állt rajthoz - Maróti Zsófi szerezte meg a győzelmet, míg  laser 4.7-ben Wolf Andris állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Cadetban  Bagyó Áron és Polgár Lukács  végzett az élen, míg optimistben Gyapjas Balázs utasította maga mögé a teljes mezőnyt.
A versenyt legkevesebb hibaponttal záró versenyző számára felajánlott kerékpárt ezúttal három induló, Bagyó Áron, Polgár Lukács és Wolf András között kellett kisorsolni, mivel a fiatalok azonos pontszámmal zárták a regattát. A szerencse ezúttal Polgár Lukács mellé szegődött, aki boldogan vette át új biciklijét.
A Caprine Kupával lezárult az ifjúsági hajóosztályok ranglista versenysorozata, ám október közepéig még hátra van néhány regatta, melyeken újból összemérhetik tudásukat a versenyzők.

EREDMÉNYEK
420
Péch Fanni - Héjj Eszter
Földesi Péter - Borsos Dániel
Weinber Zsófi - Böröcz Berta

Laser radiál
Maróti Zsófi
Haidekker Barbara
Friedl Máté

Laser 4,7
Wolf András
Haidekker Zita
Szilasi Bence

Cadet ifi
Bagyó Áron - Polgár Lukács
Munka Márton - Kanyicska Márk
Kerekes Zsombor - Rácz Levente

Cadet serdülő
Bors Máté - Horváth Balázs
Borsos Gergő - Szilassy Emese
Tolnai Csongor - Asperján Mihály

Optimist ifi
Gyapjas Balázs
Péch Lóránt
Gyapjas Zsombor

Optimist serdülő
Vadnai Jonatán
Wolf Szabolcs
Tóth Levente

Eszes Bernadett