Keller Andris barátom, aki hóna alá vette a hajót, a csapatot és engem is, bevállalta, hogy Veszprémben nálam hetente egyszer összejövünk aki éppen ráér és tanulgatunk, elemezgetünk, videókat nézünk, egyszóval  szárazföldi tréningeket veszünk.

Tulajdonképpen mi azért vettük egyre komolyabban a találkozásokat, mert Andris rendkívül lelkesen, minden estére komolyan készülve, igazi nagy szívvel, de Őt ismerve nem meglepő módon alázattal és szerényen okított minket.

 

Egy szó mint száz óriási, vízi edzésekkel tarkított komoly, csapatmátrixon alapuló évet terveztünk, Vele a Trénerünkkel.

Miért felemás? 

Április 7.-én délután 6-ig a  Dorsián szerelt. Nagyrészt rajta múlt és ma is azért olyan a hajó amilyen, mert ő segített összerakni.  Csopak akkor már nem az első hely volt ahol aznap részt vett a munkában, láttam hogy hulla fáradt. Megbeszéltük, hogy mára vége, folytatjuk  holnap.

Én hazamentem, de Ő még elment a Füredi hajógyárba, mert megígérte két fiúnak, hogy valamit még segít lemérni. Bement, megcsinálták amit kellet a hangárban, majd kifelé menet behúzták a több százkilós tolóajtókat! Na ezt nem kellett volna! Valami elmebeteg idióta úgy vágta ki a felső kapu megvezető sínt, hogy semmi nem biztosította behúzott állapotában az ajtókat. A fiúk hátat fordítottak, az ajtó meg komótosan rájuk dőlt. Pontosabban Andrist majdnem agyon csapta. Ha nincsenek hárman, tragikusabb lett volna a helyzet. Így társai segítségével önmaga mászott ki a kapu alól, mielőtt elájult.

Aztán jött ami ilyenkor sajnos elmaradhatatlan. Mentő, rendőr, kórház, műtét, izgalom Mónival a műtő előtt, hónapos magatehetetlen kórházi lét.

Eszünkbe sem jutott a hajó, a versenyzés, Andris ellenben a 2. intenzíven töltött napján, amikor meglátogattuk, igen halkan ( Ő amúgy is halk szavú)azt mondta:

Sanyikám egy törölközőt nem tudtok hozni amire Dorsia van hímezve? Amint jobban leszek segítek ám nektek, ne haragudjatok hogy nem csinálhatjuk végig amit elterveztünk. Na, szóval nem nagyon tudtunk megszólalni............. 

 

Pedig az Ő élete van romokban, a két kezéből élt, a vitorlázásnak szentelve minden másodpercét az életének.  Sportkarrierjének  lehet hogy vége! (sokszoros magyar bajnok, Európa bajnoki ezüst,bronz érmes sportoló,edző )

Szóval felemás az évkezdet, de a Csapat érte, vele vitorlázik! Távcsövön figyel minket, Csopaki házukból, és naponta hív a tanácsaival! 

Ő a mi edzőnk , a csapatunk legnagyszerűbb tagja ! Fel fog épülni!

Azért pár szót hadd szenteljek a helyzetnek, a körülményeknek is.

Az eset óta senki hivatalosan,  sem rendőr, sem a baleset helyszínét tulajdonló cég, sem az azt bérlő kikötő, senki , de senki nem hívta vagy kereste, nem kérdezte mi történt, segíthet-e!!!!!!!!!              

 Ő „csak" egy egyszerű csopaki vitorlás fiú, miért kellene vele foglalkozni gondolhatják.  Hát nem az!  Ő egy csopaki VITORLÁZÓ, aki nem ezt érdemli !

Családján és Mónikán kívül pár barátja tartja benne a lelket, segít neki. Köszönet érte.  Kicsit kevesebben, mint amit reméltem, illetve az első napokban látszott. Mozdulni nem tud azóta sem, a házukba hazavitt kórházi ágy lesz sokáig a fekhelye. Boka, medence, borda, és sok minden más sérülés. Nem egyszerű a helyzete!

Felemás, de nem reménytelen az évkezdet, látjuk Andrissal együtt az alagút végét, az első vízre szállást együtt, a Balatonon, ahol imád vitorlázni!

Még egy mondat. Nyitottunk egy számlaszámot a nevére. Ha bárki bármilyen segítséget tud nyújtani neki, megkönnyíti a visszatérését közénk!
Keller András, 73200127-15343350

 

Jó szelet !

Kurucz Sándor, alias: Big Sam, a Dorsia kormányosa

Kurucz Sándor