Több mint 120 kép érkezett a Kékszalaghoz kapcsolódó játékunkra, ahol a szabályok szerint nem egy szakértő zsűri, hanem a Facebook közösségének értékelése jelölte ki a három legjobb fotót. Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy miért egy alapvetően IT vonalon működő cég lépett partneri viszonyba lapunkkal, de hamar megérthetjük az összefüggést, ha belátjuk: mind a BCSS által kínált felhő alapú technológia, mind maga a vitorlázás is a szabadság érzését biztosítja. Nem meglepő hát, hogy a vállalat munkatársai közül is számosan élnek ezzel az időtöltéssel - így a díjátadó fogadása közben sem megabyte-okról és hálózatokról, mint inkább a hétvégére várható szélviszonyokról folyt a diskurzus.


 Ezek után már azon sem csodálkoztunk, hogy a BCSS irodáinak falait a munkatársak fotós munkáival díszítették. A szálak immáron teljesen összeértek... Vagy ahogy a Zöldi-Kovács János, a vállalat ügyvezetője fogalmazott: legyen szó üzletről, vitorlázásról vagy épp a fotózásról, a siker kulcsa a valódi szenvedély.

 

A legnépszerűbb képért járó fődíjat, egy Fujitsu Q550 tabletet Bodnár Balázs vehette át. A szemrevaló kütyüt a Fujitsu Technology Solutions - a hajózáshoz magát szintén közel érző - ügyvezető igazgatója adta át, néhány jó tanáccsal fűszerezve. Balázstól - aki amúgy is lelkes kommentálója Facebook-oldalunknak - megtudtuk, a tabletből feltehetőleg hajóműszer lesz - kíváncsian várjuk a tapasztalatokat! Szerényen azt is hozzátette, nem egészen biztos, hogy a konkrét kép az ő műve lenne, de az biztos: a fotós a Kékszalagot amúgy szép eredménnyel végigküzdő Európa 30-as fedélzetéről került ki.

A második helyért járó értékes fotótanfolyam Németh Erikát illeti meg. Erikának, aki rendszeres kísérője a Raffica/Sponsor Wanted csapatának, most is a motorosból sikerült a srácok erősszeles rohanását elkapnia. Aki próbálkozott már ilyen körülmények között fotózni, az tudja: egy jól beállított kép mögött nem egyszerű feladvány sejlik fel. A fogadáson egy szintén fotós kollegina képviselte a díjazottat - szerencsére a tanfolyamot érő bón névre szólóan lett kiállítva...

A képzeletbeli bronzérem, és vele az igazán tetszetős Canon gép Őry Beához került. Bea nemcsak hogy különböző hajókon tűnik fel a Balaton környékén, de a vitorlás élet társadalmi rendezvényein is gyakran találkozhatunk vele. Ígéretéhez híven reméljük, ezentúl gyakrabban tűnnek fel az új kütyüvel készült képei a Porthole felületein is.

 

Még egyszer gratulálunk a győzteseknek, és mindenkinek köszönjük, aki velünk játszott!

Tordai Zsolt