Eddig semmi extra. Eddig.

Persze az is elismerésre méltó, hogy a fiatal ausztrál Optimistes versenyzőnek komoly honlapja van, hogy a North Sails vele hirdet, hogy a Zhik és az Optiparts is támogatja, hogy harmadik lett a 2012-es ausztrál bajnokságon, hogy ezzel kivívta magának a jogot a júliusi VB-n való indulásra, ami idén a Dominikai Köztársaságban lesz.

 

De.

Hiába az eredmény, a VB-részvételhez ennél több kell. Például pénz. Ami sohasem elég. Ezért is határozta el Jim, hogy egy laza 50 km-es tengeri ópézással próbálja meg felhívni magára a figyelmet és egyben megteremteni az adakozókedvet. 

Sikerült.

Tegnap, azaz március 14-én saját klubjából, Pittwaterből leoptimistezett Sydney kikötőjébe az edzői VSR és apukája jachtja kíséretében. A kezdetben gyengébb szél lassan felkúszott 14 csomósra, így az Optimist 5,5 csomós átlagsebességet is elért, minden egyes hullámot kihasználva. A 26 tengeri mérföldes utat végül 8 óra 6 perc és 39 másodperc alatt teljesítette. (Amúgy lehetett a menetidőre is tippelni az oldalán. Kíváncsiak vagyunk, mennyire sikerült eltalálni.)

Dominikáig még van 121 nap. Addig is a fiatalembernek jöhet áprilisban az új-zélandi bajnokság, majd a hazai tartományi bajnokságok. A vállalkozókedv és a kitartás biztosan adott lesz...

(A hírhez az ötletet Nicole Scott szolgáltatta a Sailing Anarchy oldalán. A fotót Dave O'Connor lőtte, a térkép pedig Jim oldaláról származik, ami itt érhető el.)

Forrás: isail.blog.hu