Érzésünk szerint ezeken a megmérettetéseken a Principessa lesz a fő ellenfél, ezért minden verseny izgalmas lehet, hiszen libera küzd libera ellen. Két olyan csapat, akik szeretik a kihívásokat, akik szeretnek egymással megütközni. Nem ismerjük a Princi versenyterveit, de reméljük, hogy sokat csatázhatunk velük idén is.

 

A legnagyobb hangsúlyt a külföldi tavi versenyekre fektetjük. Várnak bennünket a Rund Um szervezői Németországba, és ismét tervezünk menni ősszel Olaszországba, a Centomigliara. Még nincs pontosítva, de az eddigi beszélgetések alapján Roberto Benemati ismét szívesen felszállna a hajónkra, hiszen a tavalyi nagy garda-tavi győzelmet együtt élhettük meg, miközben nagy barátság kötődött ő és a csapatunk között. Erről még nem született meg a konkrét döntés, de addig még biztosan fogunk vele találkozni, hiszen meghívtuk egy balatoni versenyünkre. Bízunk benne szívesen eljön hozzánk.

Bővültek a külföldi vitorlázási lehetőségeink is, hiszen meghívtak bennünket Svájcba, a Bol d'Or-ra. Ezen a versenyen még sohasem indultunk, de sokat hallottunk róla, reméljük ott is sikeresen helyt tudunk állni.

 

Kékszalag ebben az évben számunkra nem igazán kihívás, mivel a katamaránok ismét indulhatnak a nyílt verseny miatt. Természetesen mindent megteszünk a jó helyezésért, az egytestűek mezőnyében az élen szeretnénk végezni. Részünkről továbbra is hangot adunk annak, hogy a katamaránok külön kategóriában induljanak, azt gondoljuk a nagy külföldi versenyek szervezői ebben helyes álláspontot képviselnek.

A hajóinkon csupán normál fejlesztések, állapot megörző munkálatok lesznek az idén. Tervezünk 1-2 új vitorla vételt, de az előző évekhez hasonló komolyabb átalakítások most nem történtek a téli időszakban.

Minkét hajónkat felkészítettük vízreszállásra. A Rafficával a csapatunk versenyeken vitorlázik, a Sponsi csapatépítő vitorlázásokon, családi bulikon, baráti rendezvényeken vesz inkább részt.

A vitorlás versenyzésen felül sokat foglalkozunk a médiával, a Raffica honlapja folyamatosan friss híreket ad rólunk, a Facebook aktivitásunk is erős.

Sok tervünk, ötletünk van a rajongóink számára, pl kisebb játékokkal Raffica, ajándékokat, vitorlázást, Irígy Hónaljmirigy koncertjegyet, vagy akár Hotel Silver Resort Wellnes lehetőséget lehet nyerni.

 

Érdemes figyelemmel kisérni a www.raffica.hu és a www.facebook.com/Raffica.hu oldalakat.

 

Kapcsolódó cikkek:

Szezonkezdő körképünkben szeretnénk bemutatni a hazai vízeken versenyző profi, és kevésbé profi csapatok felkészülését, terveit a 2012-es szezonra.

Te is benne vagy egy csapatban? Várjuk írásodat arról, hogy milyen volt a 2011-es évetek, milyen versenyeken szeretnétek elindulni 2012-ben, hogy mivel tuningoljátok a hajótokat, hogyan sikerült a téli felkészülés, hogyan változott a csapat. Nyugodtan megemlítheted a szponzoraid nevét is, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy támogatnak! A beküldés menüpontot használva, vagy e-mailben a porthole@porthole.hu-címre is elküldheted írásodat. Ne felejts el néhány képet is csatolni.

Király Zsolt