Az idei esztendőben a Kékszalagon ismét jöhetnek a Katamaránok, így nincs messe, erre kell felkészülni. Mivel a Principessa életében mind az üzemeltető mind a támogató személyes változott, így lehetőségünk nyílt az idei esztendőben is kellően részletes programot összeállítanunk a kívánatos eredmények elérése érdekében. A Principessa Yacht Club megalakulásával és az ORC felmérés lehetőségeinek kihasználásával remélhetőleg sikerül új lehetőségeket megragadni.

 

Az első edzést korán április 14.-én, meglehetősen hideg vízben, hűs időben tartottuk, ami kissé csalódás volt a korábbi kora nyárias időjárási viszonyokhoz képes. Természetesen a menetrend a régi volt. Reggeli torna, eligazítás, majd irány a Principessa. A Rauschenberger Miklós kormányozta egységünknek lassan már hagyománnyá válik, hogy az év első edzésén az erős szél teszi számunkra izgalmassá a vitorlázást. Volt itt billegés, hangos beszélgetés és fagyoskodás bőséggel, de az élmény kárpótolt érte minket. .Arról nem is beszélve, hogy a junior keret már hetek óta a vízen nyomja - mi sem maradhatunk el mögöttük.

Csak halkan emlékezzünk meg a tényről - Ilyenkor az erős szelekhez szokott kemény mag is dünnyög egy keveset, ám a túlélési ösztön hatására a csapat hamar belerázódik a már jól megszokott ám téli hónapokban berozsdásodott mozdulatokba.

 

Nos, nincs mese, kimondhatjuk - a 2012-es szezon a Principessa fedélzetén is elkezdődött, és a képek szerint nem is akárhogyan. (Max sebesesség 21 csomó, szélsebesség 25+ csomó.) 

 

Infó: www.principessa.hu

Fotó/video: Cserta Gábor

Kapcsolódó cikkek:

Szezonkezdő körképünkben szeretnénk bemutatni a hazai vízeken versenyző profi, és kevésbé profi csapatok felkészülését, terveit a 2012-es szezonra.

Te is benne vagy egy csapatban? Várjuk írásodat arról, hogy milyen volt a 2011-es évetek, milyen versenyeken szeretnétek elindulni 2012-ben, hogy mivel tuningoljátok a hajótokat, hogyan sikerült a téli felkészülés, hogyan változott a csapat. Nyugodtan megemlítheted a szponzoraid nevét is, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy támogatnak! A beküldés menüpontot használva, vagy e-mailben a porthole@porthole.hu-címre is elküldheted írásodat. Ne felejts el néhány képet is csatolni.