2. helyen ért célba a Medal Race-en, a legjobb tíz versenyző dupla pontszámmal számító zárófutamán! Ezzel a Tallinnban megrendezett, ma véget ért világbajnokságon, az OLIMPIAI FINN OSZTÁLYban két helyet előre lépve VILÁGBAJNOKI 7. helyet szerzett a 86 hajós mezőnyben.

Ezzel a Byte CII.-ben e héten elért két magyar világbajnoki címet egy még nagyobb siker követte. Kevesebb, mint egy évnyi finnezés után Berecz Zsombor olyan eredményt ért el, amilyenre nem volt még példa a magyar vitorlássport történetében. Magyar finnes még soha nem tudott bekerülni a világ egyik legerősebb versenyének tartott Finn Gold Cup élmezőnyébe az első tízbe. Az egyszemélyes Finn 1952 óta olimpiai szám.

Berecz Zsombor július végén 14. lett a warnemündei Európa-bajnokságon, de most még előrébb lépett.

 

A Finn Gold Cupon kilencedik helyen került be a Medal Race mezőnyébe, a legjobb tíz versenyző dupla pontszámmal számító zárófutamába. Számos menőnek ez nem sikerült, többek között például az aktuális Európa-bajnoknak sem. Remekül versenyzett az Éremfutamon. Az első bójánál 5. volt, majd egyre előrébb jutott a világ legjobb finnesei között. A célba a 2. helyen érkezett, egyetlen másodperccel a győztes holland Postma mögött. 

Ezzel két helyet lépett előre az összetett világbajnoki listán.

Végeredmény a Medal Race után (pdf)
(A végeredmény még csak az első tízet tartalmazza, mert a mezőny maradéka még egy futamot teljesít.) 

Itt közelről végignézheted, mit csinált Zsombi az éremfutamban.

Itt pedig a teljes futam látható az észt nemzeti sporthíradó közvetítésében