Ugye, ugye?

Az tuti megoldás persze egy GPS. Ha látjuk rajta a mélységvonalat, és tudjuk mennyi a vízszint, akkor abból lehet következtetni a fenékre. Legalábbis, ha meg lehet bízni az adott szakaszt felmérő térképészek pontos munkájában, a meder állandóságában és a GPS pontosságában. Mert a digitális térkép és az adott pozíciónk azért nem mindig fedi a valóságot, érdemes egy kicsit rátartani és figyelni a horgászstégeket is, mert egy negyvenes Schärenkreuzernek nincs sok keresnivalója a közelükben, akármit is mutat a chartplotter.

És a mélységmérő? Eddig azzal hessegettem el a gondolatot, hogy az csak arra jó, hogy pontosan meg tudjuk mondani, hogy hány centis vízben sikerült megfeneklenünk. Eddig.

A Simrad ForwardScan jeladója megszünteti a horgászok kizárólagosságát a balatoni mélységmérő piacon. A vízmélység nyolcszorosáig ellátó fenéktapogató műszer a parti tackok real time eszközeként csodákra lesz képes! Segítségével nem csak a marás szegélyét, de a háborús roncsokat, a veszélyes stégmaradványokat is felfedezhetjük. Ha lenne alvó bálna, elveszett konténer, vagy Nessy a tavi szörny, azt is meglátnánk, de megfelelő engedélyek birtokában a halfogás sem lenne balfogás.



A Maritime hajósboltban kapható eszköz kompatibilis a népszerű Simrad NSS Evo és B&G Zeus2 plotterekkel.



(X)