Az út során meglátogatták a Koczor Birtokot, de leugrottak a Balatonfüredi Yacht Klubba, ahol mások mellett összefutottak a Vitorlás Szövetség Főtitkárával is.



Holczhauser András szerint az idei esztendő a nemzetközi versenyek éve lesz , minden hétvégén egyre nagyobb számban érkeznek sportolók a világ minden tájáról a Balatonra. Holczhauser András beszélt arról is, hogy az úgynevezett Go Boating napon idén több mint tizennyolc helyszínen több ezer gyermek próbálhatja ki a sportot. A főtitkár a közelgő Kékszalag futamáról kifejtette: javában tart a szervezés, és minden bizonnyal egy nagyon izgalmas és küzdelmes verseny lesz, melyen akár több mint 550 hajó állhat majd rajthoz.

 



Vigyorgás - így jellemezte az idén megújult, Kékszalag győztes Opel Fifty-Fifty Katamaránon való siklást Lukáts Csaba.



A csapat tagja kifejtette: az idén kapott egy úgynevezett C svertet a hajó, ettől egy erős szeles sebességnövelést várnak. Beszélt arról is, a csapat kondíciójáért maguk a csapattagok felelnek.



Nyit a Hello Tourist

A cél, hogy a balatonfüredi Blaha Lujza utca város legyen a városban - mondta rádiónkban Dobai András.



A Kredenc Bisztró és a Hello Tourist tulajdonosa a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában kifejtette: a reformkori városrész atmoszférája arra készteti a helyi vendéglátósokat, hogy a minőségi gasztronómiára helyezzék a hangsúlyt. Dobai András szerint az ő hivatásukban a legfőbb cél, hogy a vendég jobb hangulatban távozzon, mint ahogyan odaérkezett. Hozzátette: elindult a Kredenc felett a szobakiadás is, de június második hétvégéjén már nyitják a programokat a Hello Touristban is.