Az északi lukassá vált, majd fokozatosan leállt. Egy darabig még parti halasztás volt érvényben, aztán látva az egyre jobban kisimuló vízfelületet, a rendezőség befejezettnek nyilvánította a versenyt.


Az Optimist osztályban volt a legkiélezettebb a küzdelem, 5 nemzet 153 versenyzője közül Bányai Attila (BYC) szerezte meg az aranyérmet. Ma volt ugyan egy gyengébb futameredménye az egyre bizonytalanabbul fújó szélben, ám ezt kiejthette. A dobogóra még két spartacusos fiatal fért fel, az ezüstérmet Szabó Roni Oszkár, a bronzot Jeney Máté szerezte meg. 29er osztályban a verseny során végig az élen álló Kocsis Bálint - Pavlik András páros (Spartacus) nyerte az aranyat, 420-as osztályban az ugyancsak végig domináló Izsák Botond- Csébfalvi András (Kereked) nyert.



Az idei Csoki kupán talán a legszebb arcát mutatta a Balaton - a sportos, néha embert próbáló szél napsütéssel párosult, meleg volt a víz és a levegő. A rendezésre sem lehetett panasz, rugalmasan alkalmazkodtak a szélviszonyok változásaihoz. Ez a hétvége tovább erősítette a Spartacus Vitorlás Egylet immár nemzetközileg is jegyzett utánpótlás versenyének hírnevét.