A regatta harmadik futamát így a reggeli 5-6 csomós szélben sikerült eredményesen lebonyolítani. Laser Standard kategóriában ismét Tomai Balázs, az MVM SE versenyzője diadalmaskodott, így összetettben három futamgyőzelmével vezeti az eredménylistát. 

Laser Radialban a harmadik futam P rajttal indult,azonban általános visszahívás után Fluck Benedek fekete rajt mellett döntött, ebben többen kinn voltak, többek között a tegnap összetettben még második helyen levő szlovén Marko Radman is, így ez az eredmény átrendezte az összesített eredménylistát. Vadnai Jonatán a tegnapi nap után ismét futamgyőzelmet aratott, másodikként Hirschler Ludovika ért be, harmadik helyen a cseh Jean-Baptiste Janca szelte át a célvonalat. Érdi Mári 5. helyen ért be, azonban összetettben így is megelőzte a szlovén Marko Radmant és második helyről várhatja a holnapi futamokat.




         
Laser 4.7-ben szintén fekete rajtot alkalmazott a versenyrendezőség, amelyben hat hajó is kinn volt, így itt is nagy változások álltak be a futameredmények összesítése után. A futamot Galgóczy Tamás nyerte, azonban Tenke Áron továbbra is megelőzi őt az összesítésben. Asperjáni Mihály harmadik helyen várja a holnapi napot. 

A rendezőség a Laser Standard kategória 4. futamát is elindította, azonban a szél 3 csomó alá történő gyengülése következtében a futamot lefújni volt kénytelen. Ez után valamennyi hajóosztály a parton várta a további fejleményeket,azonban a szél nem erősödött meg, így Fluck Benedek versenyrendező úgy döntött, hogy a versenyzés a következő napon folytatódik. 

Csütörtökön, azaz az utolsó versenynapon, amelyen három futam rendezhető, újra 9 órai rajtot tervez a rendezőség, ha a szélviszonyok is alkalmasak lesznek erre. 

További jó versenyzést kívánunk minden résztvevőnek!



További információ, MVM SE honlapján: http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly

Eredmények 3 futam után ITT.

További képek a galériában.

Fotók: Cserta Gábor