A Márinak becézett versenyző Las Palmason ráadásul megszerezte idei első futamgyőzelmét is, és olyan mezőnyben lett ezüstérmes, amelyben volt már riói olimpiai kvótával rendelkező ellenfél is.


 
Utóbbi nem elérhetetlen a tavaly itthon az Év Vitorlázónőjének választott tehetség számára sem, hiszen november Ománban olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek. Édesapja, Érdi Gábor elmondása szerint Mári elsődleges célja, hogy pontszerző helyen végezzen majd a 2020-as ötkarikás játékokon, de megpróbálkoznak a Rióba kijutással is, mondván, a jövő évi olimpia kiváló tapasztalatszerzést és felkészülést jelenthetne Tokióra.
 
"Rió szenzáció lenne, 2020 elvárás" - fogalmazott Érdi Gábor.
 
A hangsúly ugyanakkor 2015-ben megmaradna a korosztályos versenyeken. Rendeznek ifjúsági Európa-bajnokságot Portugáliában, világbajnokságból pedig kettő is lesz, egy Kanadában, egy pedig Malajziában. Érdi Mária szeretne mindegyiken éremszerző helyen végezni.
 
A Yacht Club Budapest versenyzője előtt álló következő feladat a február végi, cádizi Olimpiai Hét elnevezésű verseny lesz.

(Turák Péter)