Érdemes átnézetni a hajó fenekét, és még idejében gondolni az algagátlásra, ozmózisvédelemre. Nincs ozmózis mentes (műanyag) hajófenék. Persze a felhasznált anyagok minősége, a gyártás technológiája és minősége eltérő, ezért vannak az ozmózist jobban illetve kevésbé jobban tűrő hajótestek, de előbb utóbb minden hajót utolér a jelenség. Pedig az ozmózis megfelelő kezeléssel megelőzhető!

A hajómotorok üzemeltetése is többet jelent annál, mint hogy elfordítjuk a gyújtáskapcsolót. Évről-évre fontos a megfelelő olajszűrő, levegőszűrő, üzemanyagszűrő csere, és a motor átvizsgálása is.
A Marina Fűzfő Hajószervizében minden felmerülő problémára kínálnak megoldást.

Az anódok állapotát is érdemes ellenőrizni. Olcsóbb az anódot cserélni (megfelelő magnézium édesvízi ötvözettel) mint a hajó egyéb víz alatti fém alkatrészeit pótolni.

Az öntöttvas tőkesúlyok hajlamosan a rozsdásodásra. Erre is van megoldás: egy speciális rozsda átalakító alapozó festék, mely hatékonyan akadályozza meg a további korróziót. A szerviz ilyen anyaggal is rendelkezik.

A Marina Fűzfő Hajószervíz minden felmerülő igényre fel van készülve, sőt 2013-tól hivatalos Yanmar szervízként is működik!

Még nem késő átgondolni, hogy miket is felejtettünk el tavaly megcsináltatni a hajón!

További információk elérhetőek a szerviz@marinafuzfo.hu -címen vagy a 06-30-3395064-telefonszámon Böröcz Péternél.

www.marina-fuzfo.hu

(X)