A „háziversenyeket” többek között az különbözteti meg a „a nagy” versenyektől, hogy míg oda többé kevésbé összeszokott versenycsapatokkal mennek a hajók, a kikötőkbe jellemzően családosan járunk. Márpedig a családnak nem feltétlenül minden tagja van oda a versenyzésért.

Ezért döntött úgy a Marina Fűzfő rendezősége, hogy az idei Fűzfő Kupát olyan parti programokkal színesíti, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kedvére való.

Termékpalettájának szinte minden tagjával Felvonult a Suzuki Magyarország! Csónakmotorok, autók, kétkerekű motorok sőt quadok is akadtak az impozáns standon. A legkisebbek kipróbálhatták a lábbal hajtható Suzuki festésű kismotort, a nagyok pedig beleülhettek a legújabb Intruder nyergébe. Jómagam nem vagyok motorozós típus, de azért ez utóbbi gépállat a maga 1800 köbcentis motorjával az én szívemet is megdobogtatta.

A technikai érdeklődésű emberek igényeit a MyActioncam standja elégítette ki, ahol az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) drón márka a DJI kopterei közül többet is meg lehetett tekinteni, Phantom sorozattól kezdve a Inspire quadrokopteren át a professzionális S900asig. Persze a drónok nem csak kiállítási tárgyak voltak. Több felvétel készült velük, sőt a verseny alatt a partonmaradók a levegőből közvetített élőképen követhették a versenyt.
Az érdeklődőknek bemutatót is tartottak a srácok, a drónok felszereléséről, sőt annak irányításáról is.

A sportosabb beállítottságú emberek a Brompton stand kínálatában merülhettek el, ahol négyféle alapkiépítésben ki is lehetett próbálni az egyre népszerűbb, Londonban készített összecsukható kerékpárokat, illetve megtekinthetőek voltak a különböző színes kiegészítők is. A 60x60x27 centiméteresre összehajtható biciklik nem csak vitorlázás közben tesznek jó szolgálatot, de városi közlekedéshez, vagy épp nyaraláshoz, túrázáshoz is jó partnerek.

Természetesen a szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg. Gyöngyfűzés, arcfestés és ügyességi játékok várták a gyermekeket amíg a „nagyok” vitorláztak, sőt egy lufifújó/hajtogató bohóc is segített múlatni az időt.

A vacsorára sem lehetett panasz, hiszen a Sirály étteremtől megszokott széles és igazán finom választék került a svédasztalokra, hozzájuk pedig Feind borokat is kínáltak nekünk. Ahogy beesteledett megindult a Kareoke buli, amit személyesen már nem volt alkalmam végigmulatni, távolról úgy tűnt, hogy a jelenlévők igazán jól érezték magukat.

Hogy a verseny milyen volt? Jó volt persze, vitorlázni mindig jó. Viszont hogy azon kívül is ilyen gazdag programmal várják a nevezőket és családjaikat, az már egyáltalán nem mindennapi. Azt gondolom egy ilyen rendezvény bármelyik „hivatalos” versenynek is a becsületére válna.

Hogy mindez összejött, talán nem is pénz, sokkal inkább szervezőmunka kérdése. Így lett egy kis háziversenyből egyésznapos családi program! Köszönjük!

És íme a lélegzetellálító légifelvételekkel tarkított videó:

További képek a galériában!