Napsütéses időben, egyenletes 18-20 csomó körüli DK-i szélben kreuzolva haladt a hajó a célállomás felé. Ami nem volt baj, hisz a több kezdőből, mint tapasztalt vitorlázóból álló csapatra igencsak ráfért egy nulladik nap. Sportos, 5 fővel parádésan vihető hajónkon, 6 fős legénységgel – melyből 3 lány - a célállomás eléréséig szépen kialakultak a szerepek, ami kellett is, hogy nagyobb biztonsággal vágjunk neki a mai futamnak, melyet a szervezők, első versenynap lévén, gondosan nem szántak egy túl taktikás és bonyolult futamnak, de az időjárás azért hozzátette a magáét.

Az előrejelzések stabil keleti délkeleti szelet ígérnek 20 csomó körül, az előző napihoz hasonló ráfújásokkal, nehezítve a körülményeket azzal, hogy a rajt pillanatában elkezdett esni az eső, és ez végig keményen így maradt.

8 körül még egy kis friss kenyér beszerzés és reggeli és közben taktikai megbeszélés után elhagytuk a fekete lovag (egy hatalmas fekete yacht, szerényen ezzel a névvel) melletti helyünket. Azonnal megállapítottuk, hogy soha nem cserélnénk le vitorlás hajónkat egy efféle lovag kedvéért…

A 23 hajóból álló mezőnyben Dufour-ok és Elanok haladtak a stabilan 18-20 csomó körüli délkeleti alapszélben, melyet 26-28-as ráfújások és a végig rendületlenül szakadó eső tett a hajónk nevéhez illő hangulatúvá.

A November csapata az elejétől kezdve, elszántsággal és hatalmas koncentrációval, fegyelmezetten dolgozott a hajón, a kormányos pedig jó taktikával, irányítással párosította mindezt. Az egy nap alatt éppencsak összeszokott csapat remekül vitte a sportos 350-est, stabilan a mezőny közepén. A szervezők nyilván figyeltek is arra, hogy azokon a hajókon ahol nem összeszokott emberek vagy éppen nem csak tapasztalt vitorlázók indulnak, meglegyen a megfelelő irányítás.

Láttunk delfineket is cikázni a hajó előtt, mely mindet kellemetlenséget feledtetett, kevésbé a sirály mely lerabolta a nagy hajtásban éppen bekapni szándékozott szendvicsvéget…

No de lényeg a lényeg a November, remek csapatmunkával teljesítve a 19,2 mérföldes távot 15 óra 1 perc 43 mp-kor, az Elan flotta 5. helyén ért célba maga mögé utasítva a teljes mezőny jó kétharmadát. A hajók a befutó melletti Zlarin kikötőjébe érkezve nagy leeresztéssel kezdte a lazítást, az egész napos szakadó esőben teljesített verseny után sorra kerültek elő a csapatoknál pálinkásüvegek, majd elkezdődött ez élmények megbeszélése

Persze mindenki reméli, hogy az eső kieste magát erre a hétre, mindenesetre a hétfői nap, mely egyelőre nem sok szelet ígér, még jó felkészülés lesz a kedden rajtoló éjszakai futamra.

Versenysorozatunk hamarosan folytatódik...