Kezdjük a legfontosabbal! A Katamarán Suli oktatóhajója a Topper által gyártott Topaz 12-es típusú oktatókatamarán. Nem volt nehéz döntés kiválasztani a táborozáshoz megfelelő hajót, hiszen ez egy ISAF, azaz a Nemzetközi Vitorlásszövetség által ajánlott oktatóhajó, így biztosak lehettünk benne, hogy meg fog felelni a mi céljainknak is. Ez egy 12 lábas, tehát majdnem négy méter hosszú hajó, melyben egy közel öt méter magas alumínium árboc áll. Minden részlete a gyermekek igényeinek lett kifejlesztve: fröccsöntött műanyagból készült, így nagyon strapabíró, teljes súlya 85kg, így a gyerekek is könnyedén tudják mozgatni a hozzá tartozó sólyakocsi segítségével. Boomja nincsen, így a hirtelen halzolásoknál sem érhet senkit baleset. Opcionálisan felszerelhető gennakerrel, és bár a Katamarán Suli hajóin egyelőre nincsen fent, de a tábor végén, a bátrabbak ezt is kipróbálhatják. A kis katamaránokon, ahogy a nagyokon is, található egy felállító kötél, amivel borulás esetén vissza lehet billenteni a talpára a hajót. Sőt, a mi kis Topazaink árbocainak tetejére még Alien-fejszerű lufikat is szereltünk, hogy ne tudjon teljesen fejjel lefelé fordulni – szakszóval mondva „lecápázni” - borulás esetén. A Topaz 12-eseken 60 és 100kg összsúlyú legénységgel ajánlott vitorlázni, így egy hajót két gyermek játszva elnavigál.

A csemetéket egy 150 lóerős motorossal, és igény szerint a Flaar Bravo 6.0 70 lóerős motorosával tudjuk kísérni. Az erősebb hajó kíséri az SL-33-as Black Jacket is, így a sebességgel nem lesz probléma: pillanatok alatt oda tudunk érni a gyerekekhez is, ha szükséges. Ezt majd a gyerekek belülről is megtapasztalhatják, ha egy szélcsendes napon átszáguldunk Tihanyba palacsintázni!

A Katamarán Suli irodája a Hajógyári Kikötő idén épített épületében kap helyet, ahol a tóra néző vadiúj környezetben okulhatnak majd a gyermekek, valamint a holmijaik is biztonságban lesznek itt, amíg a vízen vagyunk.

Rossz idő esetén sem maradunk tétlenek: ha esik, vagy nagyon fúj a szél elmegyünk a Hajógyári Kikötő vagy a Vitorlás Étterem múzeumába, megismerkedünk a magyar vitorlázás nagy alakjaival, vagy a kikötői klubszobában pingpongozunk, csocsózunk, vagy haladunk az elméleti anyaggal, hogy másnap minél többet lehessünk vízen. Szélmentes kánikula esetén, illetve az étkezések utáni pihenőidőben strandolhatunk, felfújható víziszörnyekkel csatázhatunk a vízben, focizhatunk, röpizhetünk, rögbizhetünk, vagy akár kalandparkba mehetünk.

Természetesen biztosítjuk minden fiatal számára a megfelelő biztonsági felszereléseket: a mentőmellényeket a Zhik, a trapézmellényeket a Musto biztosítja, a bukósisakokat a Decathlonból szereztük be, űrhajós sebtapaszt az Ikeából. Gondoskodunk arról is, hogy a gyermekek finom és egészséges ételeket, italokat fogyasszanak a táborban a sok aktivitás mellett: izotóniás italt töltünk a kulacsaikba vízremenetel előtt a megfelelő hidratáltság érdekében, gyümölcsök mellett fincsi gyümölcspüré is pótolja az energiát, és természetesen a Hajógyári Étterem kiváló konyhája biztosítja a napi étkezéseket: napközis táborozók számára tízórait, ebédet, uzsonnát, míg a bentlakós táborokban a menü kiegészül még reggelivel és vacsorával is.

A fenti felszerelések biztosítják, hogy a Katamarán Suli, Magyarország első akkreditált katamarán tábora valóban felejthetetlen nyári élményt biztosít minden vitorlázásra és kalandra nyitott gyermek számára. Még nem késő jelentkezni az idénre tervezett hat turnus egyikébe! A jelentkezéshez szükséges minden információt megtalálhatsz a http://katamaransuli.hu/ oldalon, vagy a Katamarán Suli Facebook oldalán: https://www.facebook.com/katamaransuli?fref=ts .