Bár a verseny csak egy napos, már péntek este finom falatokkal és harapnivalóval várták a szervezők a beérkező hajókat. Ezzel együtt sokan későn vagy reggel érkeztek, amire volt is idejük, hiszen a korainak nem nevezhető rajtot délelőtt 10 órára írták ki. Már az előrejelzésekből lehetett tudni, hogy nem mindenkinek lesz sima a menet, hiszen stabil 18-20 csomós szélre további 5-10 csomós pöfföket jósoltak a meteorológusok. Nem mindig találják el az időjárást, de most kivételesen percre pontosan bejött az előrejelzés. 8 órától elkezdék felcsavarni a szélgépet, és mire kifutott a mezőny a rajtra, már igencsak kapaszkodós volt a menet.

A stabil déli/délnyugati szélhez szerencsére zavartalan napsütés és 31 fokos meleg társult, így tökéletes vitorlázó időt adtak nekünk az égiek.

A rajt után nem volt egyértelmű a SPI húzás, volt is ebből némi kalamajka egy – két hajón. A bátrak rögtön 3 perc után, a kevésbé bevállalósak pedig a többiek próbálkozásain felbuzdulva azért csak elővették a hátszélvitorlákat.

Az alsóörsi bójánál volt kis tumultus, de aki ezt sikerrel vette, már kényelmes félszélben csörtethetett le a siófoki fordulóhoz, ahonnan egy kis préselt menettel vissza is lehetett jönni Füredre. A rajtot leszámítva nem sok taktikai érzéket kívánt verseny, viszont annál fontosabb szerephez jutott az erősszeles vitorlakezelés és hajóvezetés.

Dacára a sportos időjárásnak mindössze 4 egység adta fel a versenyt, bár a teljes képhez hozzátartozik, hogy további 3 hajó neki sem vágott a távnak.

A lassabb hajók is 3 órán belül körbeszaladtak a pályán, így volt idő egy kis lazításra, mielőtt az Igali Csilla -féle „mindent bele” tárkonyos ragulevest megkóstolhattuk. Itt is leszögezem, hogy nagyon finom volt! A szervezők védőitalról is gondoskodtak így csopaki borok is kerültek az asztalra.

Nem véletlen, hogy a Tramontana kupa egyre népszerűbb. Köszönjük a versenyt! Jövőre ugyanitt! 

Abszolút befutó eredménylista ITT.

Osztályonkénti eredménylista ITT.