Nos ez mára már senkit nem kell, hogy feszélyezzen. A Hajógyári kikötő, pont annyira szól a hajógyártásról, mint a Népszabadság a népek szabadságáról. A csúfos ipartelep parti sávja teljesen megújult. Elkészült a hamarosan 350 hajót befogadó kikötőközpont első üteme. Füves park, modern bungalók, korszerű étterem és klubhelyiség várja a látogatókat. A vízes helységek bármelyik kikötő díszére válnának, a konyha remek, kényelmes kikötőhelyek korszerű parti elektromos és vízcsatlakozási lehetőségek teszik kényelmessé az itt tartózkodást.

Az első Hajógyári Hajókiállítás célja részben a megújuló kikötő, a kínálkozó lehetőségek bemutatása, részben egy hagyományteremtő nyárvégi kiállítás létrehozása.

Michael Seiferling a beruházó csoport német képviselője nem hagy kétséget afelől, hogy pontosan tudja mit szeretne megvalósítani a közeli jövőben. Láthatóan tisztában van a magyarországi szokásokkal, azokkal a nehézségekkel amivel mi magunk már megtanultunk együtt élni. Ő nem hagyja magát. Meggyőződése, hogy egy kikötői vállalkozást is tiszta átlátható gazdálkodással szabad csak működtetni. Nagyra értékeli a magyar munkaerő teljesítményét, felkészültségét. Nem csak, hogy érti, de elég jól beszéli is nyelvünket. Michael irányítja a gyárban folyó, export orientált termelő munkát, ami ma már nem a hajógyártás.

A hatalmas terület hasznosítását egy általa irányított német ingatlanfejlesztő cég intézi, míg a kikötő szakmai vezetését Kostyik Éva kikötővezetőre bízta.
Jövőre elkészül a Nyugati mólószár, lehetőséget teremtve a korszerű széles nagyhajók, és a növekvő számú többtestűek biztonságos befogadását is. A jelenlegi klubház mögötti parkoló helyére jövőre üzletsor települ. Egy 350 hajót befogadó kikötő ellátása azonban csak része a bővülő forgalom által elvárt szolgáltatásoknak. Az igényes célközönség számára alternatív lehetőséget kell biztosítani a kikötő gyors és biztonságos megközelítésére. Minden bizonnyal értékelni fogják az osztrák és magyar hajótulajdonosok a légi kapcsolat megteremtését, melyet saját helikopter leszállóval tesznek lehetővé.



A kikötő vezetésének eltökélt szándéka, hogy vonzó célpontja legyen a vitorlás vízi turizmusnak.

Szóba került a sólyázható swertes hajók befogadása, de attól sem zárkóznak el, hogy a jövőben csatlakozzanak a Porthole kártyával ingyenesen látogatható kikötők közé.

További képek a galériában!