A Bavaria 32-esek 2013 óta alkotnak külön hajóosztályt a balatoni vitorlásversenyeken, és a típus szerelmesei immár több, saját viadallal büszkélkedhetnek a magyar tengeren. Idén már egy több fordulós ranglista versenysorozatot szerveztek a hajóosztály számára, amelyben nemcsak a 32-sek, hanem valamennyi Bavaria hajótípus részt vehet. Július 25-én már a negyedik viadalra, az I. MZH Regattára kerül sor, melynek kiindulópontja ismét a balatonlellei Bavaria Yachtclub és annak kikötője lesz.

„Aktív vitorlázó vagyok, és a Bavaria 33-sommal a különböző, a hajóosztály számára kiírt viadalokon is elindulok, mert imádok vitorlázni és versenyezni. Maga a regatta létrejöttének története elég hétköznapi, ugyanis a többiekkel egyeztetve úgy véltük, hogy a Bavaria vitorlások versenynaptárában túl sok az üres hely, így július 25-re a cégem szponzorálásában az I. MZH Regattát. Bevallom, marketing szempontból sem döntöttünk rosszul, hiszen a bejelentés óta néhány komoly érdeklődővel tárgyaltam a Magyar Záloghitel Zrt. tevékenységéről, az általunk kínált szolgáltatásokról. Természetesen a cég dolgozóiból álló csapatunk is indul a versenyen, ahol akár a dobogó közelébe is odaérhetünk. Mindenképpen szeretnénk, ha hagyomány válna a regattából, és minden évben megrendezésre kerüljön” – fogalmazott Karacs Zoltán, a Magyar Záloghitel Zrt. igazgatója, aki a nemrég véget ért Kékszalagon hajóosztályában a hetedik helyet szerezte meg.

Karsai Gábor és Lange Péter, a ranglista versenyek főszervezői úgy vélik, ez a fajta viadal igencsak komoly szellemi és fizikai megpróbáltatás a résztvevők számára, ugyanis egy nap alatt két pálya-, és egy túraversenyt kell teljesítenie az indulóknak. Elárulták, a pályákat majd közvetlenül a verseny előtt, a várható széljárás ismeretében fogják kijelölni. Nagyon erős mezőnyre számítanak, úgy vélik, az előzetes egyeztetések alapján akár 24 vitorlás is nekivághat majd az I. MZH Regattának.


„Kifejezetten örülök annak, hogy a hajóosztály számára ez már a negyedik viadal lesz az idei szezonban. A regattára még július 24-én, sőt, a 25-i kapitányi értekezletig lehet nevezni, hiszen minden Bavaria tulajdonost sok szeretettel várunk. A két pályaverseny egy belátható, körülbelül egy négyzetkilométeres szakaszon belül lesz kijelölve, amelyet a leggyorsabbak ötven-hatvan perc alatt teljesíthetnek, míg a túraverseny akár órák hosszat is eltarthat, amelyet egy háromszög alakú pályán kell majd teljesíteni. Jómagam is indulok a versenyen, és abban bízom, hogy nem szakad meg a jó sorozatom, és zsinórban a harmadik győzelmemet is megszerzem a hajóosztályomban a Fehérszalag és a Kékszalag után” – közölte Karsai Gábor.

Természetesen nemcsak a szervezők, hanem a versenyzők is nagyon készülnek már a július 25-én rendezendő I. MZH Regatta vitorlás versenyre.

„Kifejezetten örülök annak, hogy bővült a versenynaptárunk, így több lehetőségünk van egymással összemérni a tudásunkat. Természetesen a csapatom célja a dobogó teteje. Ugyanis azt vallom, nem a győztesek találták ki, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos” – ecsetelte Berkes Attila, akinek 32-es hajóját Favonius névre hallgat, és a Kékszalagon hajóosztályában második helyen végzett.

Mindenesetre nem lesz egyszerű dolga, hiszen olyan ellenfelekkel kell majd megküzdenie, mint a Bavaria 32-sek Kékszalag-győztese, a Té Sailing Team legénysége Túrós László vezetésével.

„Tavaly egy harmadik hellyel kezdtem el versenyzői pályafutásomat a Bavaria Kupán, és azóta valamennyi viadalon elindultam. Van egy bevált, négyfős csapatunk, akikkel idén nagyon jól szerepelünk, hiszen az idei valamennyi versenyt meg tudtuk nyerni. Természetesen nem szeretném, ha ez a remek sorozat éppen az I. MZH regattán szakadna meg, ugyanis nemcsak a versenyeket, hanem a sorozatot is szeretnénk az élen zárni” – jelentette ki Túrós László.

MZH Regatta vitorlás verseny

Időpont: 2015. július 25.
Helyszín: Balatonlelle BL Bavaria Yachtclub
A nevezés helye és ideje: 2015. július 24-én 16.00 – 19.00 óra és 2015. július 25-én 07.00-08.00 óra között a verseny helyszínén.
Kormányosi értekezlet: 2015. július 25-én a kikötő épületben vagy a kikötő épület előtti területen (Balatonlelle BL Bavaria Yachtclub).
Versenypálya: a későbbiekben lesz kijelölve
A verseny hivatalos Facebook eseménye: http://on.fb.me/1CEzcvH