Az immáron negyedik alkalommal megrendezett regatta a Bavaria 32 osztály számára évek óta a versenyszezon kezdetét jelenti, ahol rajtvonalon 15 páros vonult fel, hogy három osztályba sorolva küzdjenek meg a dobogós helyekért.

Egyébként ez a verseny volt az osztály első ranglista versenye is, ami már keményen beleszámít az év végi elszámolásba. Ennek megfelelően – és gondolom, hogy a téli versenyéhség enyhítése végett is – 9 egység képviseltette magát, az egyébként nem rövidtávú versenyen. A rajt pillanatától kezdve a befutóig az időjárás sokszor kihívás elé állította a csapatokat, akik a versenyidőnek meghatározott 11 órát szinte teljes egészében a vízen töltötték.

A végig gyenge szeles, eleinte 5-7 csomós szélben elrajtoló mezőnynek többször kellett szembesülnie az újraosztással. A 32-esek közötti komoly és parázsló küzdelmet az is jól mutatta, hogy a hajók fél órán belül futottak be a csaknem 11 órás csata után. A szélcsíkról szélcsíkra való vitorlázás során nemcsak a vitorlázó tudásra volt igazán szükség, hanem leginkább a párok kitartására és nem utoljára a vitorlázás iránt érzett szeretet és az iránta való alázat adott igazán nagy erőt. A befutó után a kikötőben óriási hangulat és kiváló ízek várták a partra érkező gyűrött és megfáradt csapatokat. 
A díjkiosztón kerültek ismertetésre a nap kiváló eredményei, ahol a következő eredmények születtek:
 
 
IV. Rudi Trans 4kezes abszolút befutó:
 1. Favonius
 2. TUTUToo
 3. Sailana
 4. Té Sailing Team
 5. Shark
 
Bavaria 32 osztály:
 1. Favonius
 2. Sailana
 3. Té Sailing Team
 4. Monaco
 5. Aquarius
Bavaria 37 osztály:
 1. Shark
 2. Piroga II.
 3. Sambuca
Bavaria Open:
 1. Mar-hajó
 2. Hawaii
 3. TUTUToo

Fotók: KnoTs Photography – Karsai Tímea