Keleti, picit erősödő, kezdetben 6-8 majd 8-10 csomós szél fújt, néha felhős ég, néha ragyogó napsütés mellett. Ahogy ez ilyenkor lenni
szokott, gyönyörű fények alakultak ki a tenger felett.
A srácok szerencsére nem erre figyeltek. Jeney Máté hozott ma egy 2. és egy 4. helyet. Lászlófy Levente egy 22. és egy 9. helyezést. Lászlófy Ábel szereti a szimmetriát, ezért két nyolcadik helyet gyűjtött be. De Jonghe Arthur egy 14. és egy 25. hellyel lett gazdagabb. Pavlik Andrisnak sajnos mindkét futama balul sikerült, így 48. és 58. hellyel kellett ma megelégednie.

Az egyéni VB most egy napig pihenőre van ítélve, mert holnap az Optimist Csapat-világbajnokságra kerül sor. Ezen a legjobb tizenhat ország indulhat (a VB-n 59 ország képviselteti magát). Mi benne vagyunk a legjobb tizenhatban, így csapataink holnap ismét bevetésre mennek. A csapatversenyzés nekünk nem profilunk, más országok külön edzenek erre, de biztos vagyok benne, hogy az urak megteszik, amit lehet.

A csapat-viágbajnokság után az egyéni VB folytatódik további három napig.

Nagy összegzésre majd a VB után kerülhet sor. Az mindenesetre biztató, hogy a magyar Optimist-versenyzők a világ élvonalával mennek együtt.

Büszkék vagyunk rátok fiúk!

Hajrá Magyarok!