A nagy sikerű, Gyerünk vitorlázni! könyv társkötetéről van szó. A megjelenése is jól időzített, na nem feltétlen a közeledő karácsony miatt, hanem mert néhányan már biztosan tapasztalták, hogy az egész nyáron a kikötőben dorbézoló gyermeke tavaszra elfelejti pl. az alapcsomókat. Igaz, hamar eszükbe jut az ilyesmi a csemetéknek, de ezzel a színes, vicces, fejtörős kiadvánnyal fel lehet frissíteni a nyári vitorlástudományt és emlékeket könnyű szerrel, télen is.

Az igényes kivitelű könyvecske tartalmaz több oldalnyi matricát, amelyek a kedves, néha bizony elgondolkodtató feladatok megoldáshoz szükségesek, de van benne keresztrejtvény és néhány versenyzéshez szükséges alapkérdés is.

A két könyv (a 2013-ban megjelent Gyerünk vitorlázni! kézikönyv és a most megjelenő Gyerünk vitorlázni! gyakorlatokat tartalmazó füzetecske) az angol Royal Yachting Association magyar nyelvű kiadványa, mely garantálja a jól átgondolt felépítést és tartalmat, és ennek köszönhetően vannak benne tengeri hajózásra vonatkozó részek is, melyek még jobban megmozgathatják az ifjú hazai vitorlázók fantáziáját és érdeklődésüket. Mindkét kötet kapható a nagyobb vitorlásboltokban, az online vitorláskönyv árusító oldalakon, a bookaboat.hu-n pedig bele is lehet lapozgatni:

http://gyerunkvitorlazni.hu/gyerunkvitorlazni_gyakorlokonyv.html